Kerstdiner gourmetten


Het kerstdiner zit er weer aan te komen. Dé tijd waar je gezellig met familie en vrienden gaat dineren en altijd net wat meer op je bord legt dan dat je maag groot is. Gelukkig zijn er goede voornemens, dus die extra kilo’s van het gourmetten gaan er weer snel af. Maar die geur die in het interieur blijft hangen na het gourmetten, hoe krijg je die snel weg? Hier een aantal tips.

Gourmetten met kerstdiner

Gourmetten is ontzettend populair tijdens de feestdagen. Je zit gezellig rond de tafel en je zit, in vergelijking met een maaltijd zoals kalkoen, lang aan tafel. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Iedereen kent de geur en ‘blauwe walm’ van het gourmetten wel. De gezelligheid is er een paar uur, tot iedereen weer naar huis gaat. De ochtend daarna is alleen de geur die achterblijft.

De geur van gourmetten minimaliseren

Om de geur zo minimaal mogelijk te houden, hebben we een aantal tips. Allereerst is het verstandig om een of enkele ramen open te zetten. Wij weten natuurlijk niet precies hoe koud het wordt tijdens de feestdagen. Als het echt koud is, kan je alsnog een rooster openzetten of een raam op kiepstand.

Een tweede optie is om een pannetje te vullen met een laagje azijn en deze op het vuur te zetten. Zet het gas of andere warmtebron niet te hard, laat het zachtjes staan. De azijn zorgt ervoor dat de geur minder lang blijft hangen.

Nog een aantal tips

Houdt. Deuren. Dicht. Ik weet dat je de kamer graag wilt door laten tochten als je eenmaal klaar bent met gourmetten, maar een slaapkamer of badkamer met die geur is niet heel wenselijk. Houdt de deuren daarom lekker dicht.

Een aantal laatste tips: De geur trekt in stof. Doe je oude kleding aan. Je weet nooit in hoeverre de geur nog blijft hangen na enkele wasbeurten. Niet alleen je kleding is iets om rekening mee te houden. Wat dacht je van rolgordijnen? De geur kan in de stof gaan trekken en deze krijg je er zeker niet makkelijk uit. Rol ‘m dus helemaal op, zodat er geen gourmetgeur in de stof kan blijven hangen. En, als je echt fanatiek bent, kan je altijd een stoffen bank afdekken met plastic, dekens of andere materialen.

Namens de redactie van Wooninspiratieblog.nl wensen we jou hele fijne feestdagen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *