inspiratie keuken vintage


Je merkt het misschien niet, maar je brengt meer tijd door in de keuken dan je zou denken. Je ontbijt, lunch en avondeten moeten toch ergens klaargemaakt worden. Waarom zouden we dan niet net zo veel aandacht besteden aan onze keuken als dat we doen bij het interieur van onze woonkamer? Daarom delen we in dit blog een aantal nieuwe trends.

Oud & nieuw met elkaar combineren

We schreven onlangs al over de vintage woontrend. Oud is in! Oude borden, oude pannen, een robuust keukenblad en je keukengereedschap in het zicht. Alles zoals het vroeger ook was. Het is niet alleen heel leuk, het ziet er ook nog eens stijlvol uit. Een middagje naar de kringloopwinkel of de rommelmarkt en je komt met hele mooie schatten terug!

inspiratie keuken vintage

Afzuigkap ín het keukenblad

Dit heb je misschien zelf al een keer gezien of in ieder geval over gehoord: je kan dankzij de nieuwe technologieën een afzuigkap ín je keukenblad laten plaatsen. Door een sterke zuigkracht heb je dus geen traditionele afzuigkap nodig. Resultaat: Geen lelijke afzuigkap meer en dus meer ruimte (en meer zicht, als je een keukeneiland hebt!).

Zwarte keukens?!

Ja, je leest het goed. Steeds vaker kiezen mensen voor een volledig zwarte keuken. Het oogt stoer en past daarmee dus perfect in het industriële interieur. Als je het echt goed wil doen, ga je voor een matzwarte keuken. Let er dan wel op dat je wat langer bezig bent met je wekelijkse poetsronde, want op matzwarte kastjes en keukenbladen zie je al-les.

zwarte keuken

Keuken en eettafel bij elkaar brengen

Als je kookt voor je gezin of voor visite, merk je dat mensen zich verzamelen in de keuken. Ze willen stiekem meekijken wat er nou precies in de pan terecht komt (en dus uiteindelijk op hun bord), maar willen vooral een leuk gesprek met je voeren terwijl je aan het koken bent. Waarom je eettafel en keuken dan niet samen brengen? Steeds meer mensen kiezen voor een bar bij hun keuken. Dit neemt aanzienlijk minder ruimte in én oogt ook nog eens knusser. Dus waar wacht je nog op?!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *