Kies voor stoer met een gietvloer


Het afgelopen jaar was “thuis” misschien wel belangrijker was dan ooit. We zijn steeds meer opzoek naar een eigen plek, waar we ons echt thuis voelen. Zeker nu we weer in lockdown zitten.

Een vloer is natuurlijk een belangrijk element van de woning, het is als het ware de basis van je interieur en is daarmee sfeerbepalend. Een nieuwe vloer is iets wat je met veel zorg uitzoekt en niet te vergelijken is met het uitzoeken van nieuw behang of een nieuwe kleur voor op de muur. Een van de mogelijkheden die je tegenkomt bij het uitzoeken van een nieuwe vloer is een gietvloer van Solo Gietvloeren. 

Een gietvloer aankleden

Van een strakke lichte gietvloer tot een stoere betonlook vloer of juist een warme en levendige gietvloer.. Een gietvloer is een goeie basis die past in vrijwel ieder interieur. Is het uitgangspunt een lichtgrijze gietvloer, maar ben je toch bang dat het geheel te industrieel wordt voor jouw stijl? Kies dan voor hout, textuur behang, kleur op de muren en wollige stoffen voor een warmer geheel in combinatie met de gietvloer. 

Een oude woonboerderij met nog veel authentieke details, zoals de houten balken en metselwerk wat nog zichtbaar is kan je juist weer combineren met een cementgebonden gietvloer. Combineer dit met moderne meubels, een print behang op de muur en ga voor een echt beton grijze gietvloer kleur. Zo creëer je een warme sfeer, waar de authentieke elementen goed tot zijn recht komen. De combinaties en woonstijlen die je met een gietvloer kan creëren zijn eindeloos.

Welke kleuren zijn er mogelijk voor een gietvloer?

Afhankelijk van het type gietvloer dat je kiest zijn er eindeloos veel kleur mogelijkheden. Wil je een betonlook vloer en ga je voor het echte grijs, juist en warmere basis met meer beige tinten of totaal iets anders bijvoorbeeld een groene gietvloer. Er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk. Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van de gietvloer kleur is de lichtinval in de woning. Wanneer er veel lichtinval is kan je juist wat donkerdere kleur gietvloer uitzoeken dan wanneer er weinig lichtinval is.

Woontrends in combinatie met een gietvloer

Ieder jaar zijn er weer genoeg ontwikkelingen op het gebied van woontrends, zo ook dit jaar. Afgelopen najaar zagen wij bruin al veel terugkomen en ook in 2021 zet deze trend door. Niet alleen in natuurlijke materialen, maar ook als trendkleur. Door verschillende bruintinten te combineren ontstaat er een ton-sur-ton effect waarmee een warme sfeer in huis wordt gecreëerd. Precies waar wij naar op zoek zijn dit jaar! Denk aan een licht beige gietvloer, gecombineerd met een zandkleurige bank, verlichting van bruin glas en een donkerbruin wollen plaid.

Niet alleen bruin gaan we dit jaar zien, maar ook donkerblauw is een kleur die komend jaar nog veel terug te zien is. Dan hebben wij het niet alleen over muren, maar denk bijvoorbeeld ook aan meubels en keukens. Door aan de slag te gaan met donkerblauw oogt het niet alleen origineel, maar een woning krijgt er een stuk meer karakter van. Vaak durf je niet voor een gewaagde kleur te kiezen, omdat je bang bent dat het te tijdelijk is. Donkerblauw is juist een kleur die gemakkelijk te combineren is met warme houtsoorten, stoffen en metalen. De combinatie tussen blauw met koper, goud of messing zorgt voor een luxe uitstraling. 

Lichte houtsoorten waren afgelopen jaar vooral te zien in het Scandinavisch interieur. In 2021 zijn lichte houtsoorten juist ook terug te vinden in luxe interieurs en industriële woonstijlen. Denk aan een lichte houten latjeswand gecombineerd met zwart stalen details en een donkere gietvloer. Voor een Scandinavisch design combineer je een lichte houtsoort met witte accenten en een lichte gietvloer.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *