kleurvlakken in huis


Ik noem ons Nederlanders altijd ‘kampioen in witte muren’. Blame it on de Scandinavische woontrend of het feit dat we gewoon graag voor de veilige keuze kiezen. Want wit is in principe altijd goed. Maar is het niet leuk om juist wat meer te gaan spelen met kleur? Dan hoef je niet gelijk heel je muur te verven. Maar een deel daarvan, dat zou toch tof zijn?! Wij geven je wat inspiratie op het gebied van kleurvlakken!

Kleur, kleur en nog meer kleur

Bij kleurvlakken kan je echt lekker je creativiteit de vrije loop laten. Heel populair zijn de kleurvlakken in de kinderkamer, waarbij je bergen namaakt. Maar een lambrisering voor in de woonkamer is ook nooit verkeerd. Integendeel, het wordt juist super populair om een lambrisering aan te brengen!

kleurvlakken in huis

Het fijne is dat je de kleurvlakken kan creëren aan de hand van de kamer. In de kopfoto van dit blog zie je bijvoorbeeld een tof kleurvlak in een babykamer. Leuk idee voor in de hal of juist voor je slaapkamer of walk-in closet waar je wel wat extra kleur kan gebruiken.

Lambrisering

Hoef je geen cirkels, bergen of andere geometrische vormen op je muur? Dan is lambrisering ook een toffe manier om kleur aan je interieur toe te voegen zonder de gehele muur onder handen te hoeven nemen. Bij een lambrisering verf je een deel van de muur in een kleur die matcht bij je huidige interieur of juist contrast toevoegt.

Wat we nu ook veel zien, is dat er een extra kleur aan de lambrisering wordt toegevoegd. Om wat extra contrast te bieden, wordt de lambrisering afgewerkt met een dunne rand in een andere kleur. Hieronder is goed te zien wat een kleine zwarte touch kan doen voor de gehele uitstraling van de muur.

lambrisering kleur

Tips voor het aanbrengen van kleurvlakken

Ga je zelf een lambrisering aanbrengen? Dan heb je aan (een aantal rollen) Frogtape en goede kwasten voldoende. Wil je wat meer artistieks? Ga dan juist niét aan de slag met tape. Als je een kleurvlak zoals hieronder wil maken, is het echt aan te raden om eerst te tekenen op je muur.

Wil je het risico op een mislukte ovaal i.p.v. cirkel op je muur voorkomen? Huur dan een professionele schilder in of kies voor een muursticker in de vorm van een cirkel (of andere vorm). De sticker kan je desnoods nog in de gewenste kleur verven.

Foto’s: entermyattic.com, @marilia.arq, Turkmimar, Homedecor, Eigenhuis&Tuin, Ensuus,


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *