lamellendak met geopende lamellen


Het is lente! De temperaturen zullen gaan stijgen en de zon zal zich steeds vaker gaan laten zien. Tijd om buiten in de tuin te eten of op het terras te zitten. Toch is het niet altijd warm genoeg om lekker in de tuin te zitten. Helaas kennen we in Nederland, zelfs in de lente, genoeg koude en regenachtige dagen. Wil je toch van het buitenleven genieten? Dan is een terrasoverkapping wat voor jou!

Buiten zitten op koudere dagen

Heb je wel eens overwogen om een terrasoverkapping te maken in je achtertuin? Er is een nieuwe trend gaande: een lamellendak. Een lamellen overkapping is een stijlvolle toevoeging aan je tuin. Je kan deze overkapping bijvoorbeeld direct aan de gevel bevestigen, maar ook een losstaande overkapping kan erg stijlvol zijn. Hierdoor creëer je een comfortabele buitenruimte waar het ook tijdens de koudere lentedagen aangenaam te vertoeven is. Een terrasverwarming bevestigen is een optie wanneer je tijdens de frisse avonden toch graag buiten wil zitten.

Buiten zitten op zonnige dagen

Ook op de zonnige dagen is een lamellendak handig! De lamellen zijn namelijk automatisch of manueel kantelbaar en regelen zo de zoninval op je terras. Je kunt kiezen tussen smalle en brede lamellen. Zo kun je zelf bepalen hoeveel zon je wil doorlaten. Gaat het toch regenen? Geen paniek! Wanneer de lamellen gesloten zijn vormt het een vlak en egaal plafond. Het regenwater wordt dan afgevoerd via de zijpalen van de overkapping. Je kan er ook voor kiezen om verlichting toe te voegen. Deze vorm van outdoor living kan dus volledig naar jouw wensen worden aangepast! Zo ben je niet meer (volledig) afhankelijk van het weer.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *