Los screendoek bestellen? Dan moet je hier op letten


Een vast zonnescreen vervangen? Of een screendoek ophangen als zonnedoek in de tuin of op het terras? Een los screendoek bestellen biedt zoveel mogelijkheden. Veel meer dan bij het kopen van complete screens. Je kunt namelijk zelf alles bepalen. Wil jij een los screendoek bestellen? Wij helpen je een handje en zetten alle belangrijke punten voor je op een rijtje.

Let goed op de maat die je bestelt

De maat van het screendoek dat je bestelt is natuurlijk erg belangrijk. Wil je je screen doek vervangen? Dan neem je de maten van het oude doek zo nauwkeurig mogelijk op. Je kunt op de website van de meeste leveranciers van screendoeken vinden hoe je moet meten. Vervang je een los zonnedoek? Dan meet je ook het oude doek op voor de juiste maten. Wil je een nieuw doek ophangen, houd dan ook rekening met de afmeting van het bevestigingssysteem. Doe je dat niet, dan is je doek te groot en blijft het slap hangen.

Standaard maat of screendoek op maat?

Er zijn screendoeken in diverse standaard maten. Bij losse screens is 3×3 meter bijvoorbeeld een standaard maat. Ga je het screendoek gebruiken als los schaduwdoek? Dan is een standaard maat meestal prima. Je kunt ook kiezen voor een screendoek op maat. Het doek kan dan tot op de halve centimeter nauwkeurig op maat worden gemaakt. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als je het doek gaat gebruiken als vervanging van je huidige screendoek. Het is afhankelijk van je situatie welke optie het handigst is. Een screendoek op maat is meestal iets duurder dan een doek in een standaard maat.

De afwerking van je screendoek: it’s all in the details

Als je een screendoek gebruikt ter vervanging van het screen op je systeem, dan krijg je het op dezelfde manier toegeleverd. Maar een los screendoek kun je in allerlei afwerkingen krijgen. Je  kunt het doek bijvoorbeeld met zeilogen bestellen. Dan worden er metalen ogen in genaaid, waarmee je het doek kunt vastzetten. Een steviger bevestigingsmethode is een tourniquet. Een screendoek met tourniquets is een stuk robuuster en gemakkelijker vast te zetten, maar is ook wat duurder dan een doek met zeilogen. Bij een screendoek met tourniquets betaal je een klein bedrag extra per tourniquet, omdat het innaaien een hele klus is. 

De kleur van het doek

Veel schaduwdoeken en screendoeken hebben standaard kleuren. Vooral wit, creme, grijs en zwart zijn veel voorkomend. Maar er zijn veel meer opties. Zeker wanneer je een screendoek op maat besteld, heb je een ruime keuze uit diverse kleuren. Zo kun je zelfs kiezen voor een doek met een patroon van strepen in verschillende kleuren. Door te kiezen voor een screendoek in een mooie kleur maak je het doek persoonlijker en past het perfect bij je tuin en huis.

Screendoeken zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt ze natuurlijk gebruiken als een vervanging voor het screen op je systeem. Dan ziet je zonnescreen er weer als nieuw uit en gaat het weer jaren mee. Je kunt ook kiezen voor een los screendoek dat je gebruikt als schaduwdoek in de tuin. Let je op deze 4 punten, dan kies je altijd het juiste screendoek in de juiste maat.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *