moderne slaapkamer


Is een moderne interieurstijl helemaal jouw ding, maar vind je het lastig om dit in de slaapkamer te laten terugkomen? Wij helpen je graag! Om te beginnen zullen we het gaan hebben over de kenmerken van een modern slaapkamer.

Zoals je als liefhebber wel weet staat minimalisme vaak centraal in een modern interieur. Strakke lijnen, strak afgewerkte materialen en weinig prullaria. Verder kenmerkt het zich door ruime en open ruimtes, gladde vloeren en veel neutrale kleuren. Maar hoe ziet dit eruit in een moderne slaapkamer?

Begin bij je bed

Het inrichten van een slaapkamer begint vaak bij het bed, net als nu. Dit is toch wel het middelpunt van de kamer en daarom dus erg belangrijk voor de uitstraling van je slaapkamer. Gezien de kenmerken van een modern interieur zou een zwevend tweepersoonsbed een perfecte keuze zijn. Door slimme plaatsingen van steunbalken lijkt het alsof het bed boven de grond zweeft. Dit geef een ruime uitstraling en ziet er ook nog eens zeer strak en minimalistisch uit.

Qua kleur is het niet erg lastig. Kies voor een neutrale kleur als wit, zwart of grijs en zorg dat je nachtkastjes in dezelfde kleur zijn. Dit zorgt voor de strakke uitstraling in je slaapkamer.

Berg je kleding subtiel op

Dan is het tijd voor de linnenkast. Je wilt natuurlijk je kleding netjes kunnen opbergen, maar dan ook nog eens op een moderne manier. Maak dan kennis met de zweefdeurkasten en schuifdeurkasten. In plaats van klassieke naar buiten openslaande deuren hangen bij deze kasten de deuren in de kast.

Dit is ruimtebesparend én sluit perfect aan op het zwevend tweepersoonsbed. Kies ook voor de kast een neutrale kleur als zwart, grijs of wit en je bent al een heel eind met het inrichten van je slaapkamer!

Weinig decoratieve elementen

De laatste tip die we je meegeven heeft te maken met de decoratieve elementen in je slaapkamer. Wil je echt voor een modern interieur gaan, dan dien je zo min mogelijk decoratieve elementen in je slaapkamer te plaatsen. Dit trekt namelijk veel aandacht en kan ervoor zorgen dat je inrichting erg druk overkomt. Wil je toch wat decoratie in je slaapkamer, kies dan voor hoogglans en wederom voor neutrale kleuren. Dit creëert openheid in je slaapkamer.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *