Nieuwe bank kopen


Is jouw bank na al die jaren wel aan vervanging toe? Of ga je verhuizen en past jullie huidige bank niet bij het nieuwe huis? Tijd voor een nieuwe bank. Maar waar begin je? En waar moet je nu echt op letten? Wij helpen je uit de brand. Lees onze tips voor het aanschaffen van een nieuwe bank!

De juiste maat bank

Wat ik vaak genoeg zie is dat mensen een bank kopen die “vast wel mooi zal staan”. Qua afmetingen zou het prima kunnen en in de winkel (of op de webshop) ziet de bank eruit om van te dromen. Of op te dromen natuurlijk. Als de bank eenmaal geleverd wordt, is het toch net niet wat je zocht.. De bank is dan of te klein of te groot voor de ruimte. Meet eerst de ruimte op waar je de bank zou willen plaatsen. Is je woonkamer 5 meter breed? Dan is een bank van 4 meter breed misschien iets te enthousiast en neemt je bank de hele ruimte over.

Dat zie je ook vaak bij vtwonen terug. Mensen die een massale bank in de woonkamer hebben staan, waardoor je eigenlijk niet verder kijkt dan die bank. Zonde..

Tip: Ga aan de slag met karton of oude kranten. Nu hoor ik je al denken: HUH?! Vooral in een nieuw huis is het soms lastig in te schatten welke lengte/breedte/diepte een goede keuze is. Door kranten uitgevouwen op de vloer te leggen, kun je eenvoudig zien of een bepaalde afmeting wel of juist niet past bij de ruimte.

Kleur bekennen

Nog zo iets dat je vaak ziet: witte muren, lichte vloer, lichte accessoires en dan een donkere bank.. Zo’n donkergrijze, donkerblauwe of zwarte bank. “Makkelijk met de kids”. Laat je bank inblenden in de ruimte. Het is en blijft namelijk best een groot meubelstuk. Hieronder zie je dat een lichtgrijze driezitsbank juist voor rust zorgt. De kussens zorgen weer voor kleur en contrast. Laat het niet andersom zijn! Sierkussens wissel je net wat makkelijker om dan dat je bij een bank doet.

https://www.instagram.com/p/CAlKCtNnf6S/

Vlekbestendig

Zo’n lichte bank is leuk. Als je geen kat, hond of kids hebt rondlopen thuis. Grapje, dat zou prima kunnen natuurlijk. Het is dan wel goed om even te letten op de stof. Stoffen banken zijn wat “besmettelijker”. En een egale stof al helemaal. Wil je zo’n mooie lichte bank van stof? Kies dan altijd een stof die gemêleerd is. Dan vallen vlekken net iets minder op.

Je kunt natuurlijk ook een kleed op je bank neerleggen als je kind op de bank wil zitten met haar eten/drinken. Beter mee- dan onverlegen.

https://www.instagram.com/p/CBAvv2wFKPP/

Extra kleurtip

Aardetinten vervelen minder snel dan felle kleuren, zoals een fellere kleur blauw, geel of oranje/bruin. Kies voor een neutralere kleur voor je bank en style het af met kleurrijke kussens, een leuk plaid of een mooi vloerkleed onder je bank! Scheelt ook nog eens flink in de kosten.

Vorm kiezen

Helemaal hip & happening zijn de systeembanken, waarbij je kunt mixen en matchen. Persoonlijk ben ik daar echt geen fan van, omdat het heel snel heel rommelig oogt. Maar het biedt je wel weer veel flexibiliteit. Het is dus maar net wat jij van mixen & matchen vindt.

Vind je het heerlijk om na een lange dag werken op de bank te ploffen en languit te gaan? Dan is een L-vormige of U-vormige bank perfect. Genoeg ruimte om even lekker met de beentjes omhoog te gaan. Heb je een wat kleinere ruimte? Kies dan voor een rechte bank en koop eventueel een klein voetsteuntje of poef, zodat je toch even de beentjes horizontaal kunt leggen als je daar behoefte aan hebt. Na het bankhangen kun je je poef weer eenvoudig opbergen en houdt je het overzicht mooi strak. Een perfecte mix van stijl en comfort!

Een laatste tip: Kies het liefst voor een bank op (subtiele) pootjes, zodat onder de bank ook nog een kleine ruimte ontstaat. Een bank die volledig plat op de grond staat, maakt een ruimte optisch lager en kleiner. Heb je een bank op het oog waar oorspronkelijk geen pootjes onder zitten? Vraag na of dat mogelijk is. Zo niet? Dan kun je altijd een kleine verhoging (laten) maken.

Uitgelichte afbeeldingen via Fundesign.nl
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *