kerstdecoratie op maat gemaakt


Door de blogs van onze gastbloggers werd ik geïnspireerd om wat meer met Kerst te doen in huis dit jaar. Ik ben geen giga Kerst fan (sorry voor alle mensen die hardcore fan zijn, haha!). Ja, er staat een kerstboom in huis. Maar dat is meer omdat het erbij hoort dan dat ik er blij van wordt.

Ik ging op zoek naar een mooi stuk voor op onze tafel, maar vond in de woonwinkels niet echt waar ik naar zocht. En bloemschikken gaat me nog prima af, maar echt een kerststuk maken.. Dat gaat mijn hoedje nog te boven. Daarom heb ik een kerststuk op maat laten maken!

Kerststuk op maat

Bij ons in het dorp zit een hele mooie bloemist. Wij halen daar vaak verse bloemen voor in huis of voor verjaardagen. Het zijn altijd weer plaatjes om te zien. En toen ik besloot om een kerststuk te laten maken, kwam deze zaak (Bloemist ‘t Kroontje in Dubbeldam) gelijk in me op.

kerstdecoratie op maat gemaakt

Ze hadden iets soortgelijks in de etalage staan, maar die variant vond ik te hoog en te breed. Samen met een medewerkster zocht ik een mooie schaal die de basis vormde. Ik wilde geen ‘neppe’ dingen (wij hebben ook een echte kerstboom). Alle natuurelementen in dit stuk zijn echt, op de kunstboompjes na.

Daarnaast wilde ik het rustig houden. Onze gordijnen hebben dezelfde kleur als de lichtblauwe kerstballen en wij hebben veel bruintinten in ons interieur verwerkt, dus de bronzen kerstdecoratie zorgde voor een mooie samenhang tussen blauw en natuurlijke elementen in het stuk. Ik ben er heel blij mee!

Elk jaar een ander kerststuk

Omdat alles ‘echt’ is, gaat het helaas maar één seizoen mee. Maar dat vind ik niet erg. Geen enkel interieur blijft ook hetzelfde door de jaren heen. Ook de mijne niet, haha!

Je moet wel even in de buidel tasten als je zo’n mooi kerststuk wil. De schaal kostte ongeveer €35 en de decoratie en het opzetten van het stuk ongeveer €55.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *