web analytics
0

Oreo cheesecake brownie

29 april 2016
Untitled

Nog een recept deze week! Maar dan compleet anders dan het vorige recept. De enige overeenkomsten tussen het cloud bread en deze Oreo cheesecake brownie die ik kan vinden zijn een snufje zout, eieren, dat het allebei in de oven gaat en dat je het allebei kunt opeten.. Daarnaast is deze Oreo cheesecake brownie verre van gezond, maar echt ontiegelijk lekker én heb ik ‘m samen met Dagmar gebakken. Het was de eerste keer dat wij samen de keuken in gingen en dat hebben we natuurlijk vastgelegd op video.

Wat heb je nodig?
Dit zijn benodigdheden voor een ‘normale’ bakvorm

Bodem
– 100 gram pure chocolade
– 100 gram roomboter
– 150 gram bloem
– 1 zakje bakpoeder
– 250 gram basterdsuiker
– 2 eieren
– 10 dl melk
– 1 eetlepel cacaopoeder
– Snufje zout

Topping
– 1 rol Oreos
– 250 gram Griekse yoghurt
– 100 gram monchou

Wat ga je doen?
Bodem
1. Breek de chocolade in stukjes en smelt dit samen met een deel van de boter au bain marie (in een kom, bord, schaal die tegen hitte kan bovenop een pan net heet water, dit zorgt er voor dat de chocolade niet aanbrandt tegen de bodem van de pan) 2. Giet de gesmolten chocolade over in een beslag kom en mix dit goed door met de overige boter. Voeg hier de eieren en de suiker aan toe. Mix vervolgens verder. Als het beslag een egaal geheel heeft gekregen kun je de melk erbij gieten. 3. Meng de bloem en bakpoeder met elkaar in een kommetje en voeg dit toe aan je beslag. 4. Je brownie beslag is als het geheel goed gemixt is klaar en kan met een bakvorm de oven in voor ongeveer 20 minuten op 180 graden. Check tijdens het bakken even hoe het met de brownie gaat door de oven te openen en met een satéprikker in de brownie te prikken, komt de prikker er droog uit? Dan is de brownie klaar.

Vulling
5. Terwijl de brownie in de oven staat kun je verder gaan met de cheesecake topping. Mix daarvoor de monchou en Griekse yoghurt met elkaar in een kom. Dit wordt samen een mooie stevige emulsie. 6. Vervolgens verkruimel je de Oreo’s. Dit kan op verschillende manieren, je kunt dit met de hand doen, je kunt de Oreo’s met de staafmixer fijnmalen maar je kunt ook de Oreo’s in een zakje doen, het zakje dichtknopen en de Oreo’s verkleinen met een lepel, deegroller of ander keukengerei. 7. Voeg de Oreo-kruimels toe aan de monchou en Griekse yoghurt. Mix dit door tot de Oreo’s goed verdeeld zijn over het mengsel en zet het in de koelkast om een beetje op te stijven. 8. Als de brownie klaar is, laat je deze uit de oven afkoelen tot er geen warmte meer vanaf komt en niet meer warm aanvoelt. Je kunt dit doen door de brownie even in de koelkast te zetten. Vervolgens schep je de cheesecake-vulling over de brownie heen en laat je in de koelkast staan tot het een steviger geheel wordt. Let op: het zal geen cheesecake worden die uit het vormpje lang stevig blijft, je kunt er ook voor kiezen om de cheesecake topping toe te voegen op het moment van serveren.

Extra uitleg
Dit speciale moment – dat Dagmar en ik samen in de keuken staan – hebben we vastgelegd op beeld. Op onderstaande video laten we het recept nog een keer zien, maar dan op beeld. Halverwege de video hebben we nog een recept voor jullie. Een appelnotenkruimeltaart! Deze is ook zo ontzettend lekker geworden. Het recept er van kun je vinden op Dagmar haar blog.


Mocht je de video leuk vinden, laat het dan even weten in de reacties, dat zouden we super leuk vinden! En als we volgende keer iets gaan maken (we vonden het zo leuk om te bakken, dat willen we vaker doen!), wat zou jij dan graag willen zien?

Liefs,

annesolveig
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

19 Comments

  • Leonie van Mil

    Ziet er goed uit! Bedankt voor dit recept

    29 april 2016 at 09:11 Reply
  • Liset - Beautydagboek

    Oh wat een lekkere taart! Dit ziet er veel te lekker uit en moet ik binnenkort zeker eens gaan maken. Thanks!

    29 april 2016 at 09:29 Reply
  • Charile

    Ziet er lekker uit!

    29 april 2016 at 09:48 Reply
  • Sophie

    Oh het ziet er zo leuk en lekker uit! De video is ook heel leuk en vrolijk geworden! 🙂

    29 april 2016 at 09:50 Reply
  • Laura

    Lekker!

    29 april 2016 at 10:02 Reply
  • Liefs Lara

    Alles met oreo’s is geweldig! Lijkt mij een heel tof receptje dit om uit te proberen

    29 april 2016 at 10:09 Reply
  • Neeltje | Thoughts in Style

    Ah het ziet er echt heel lekker uit! X

    29 april 2016 at 10:35 Reply
  • Justine

    Mohhh lijkt me heerlijk, yum!

    29 april 2016 at 10:43 Reply
  • Jolet

    Dat ziet er heel lekker uit! Wat heb je trouwens een prachtig template!

    29 april 2016 at 10:45 Reply
  • Valerie

    Ahhh, zó lekker! Ik krijg er meteen weer honger van, haha!

    29 april 2016 at 10:50 Reply
  • Laura

    Oh jummm, dit ziet er echt heerlijk uit!

    29 april 2016 at 10:51 Reply
  • Anne

    Oh dat ziet er echt goed uit! Even saven, want dat is het waard!

    29 april 2016 at 11:35 Reply
  • femketje

    oeh lekker 😀

    29 april 2016 at 16:22 Reply
  • Manon

    Oehlalala dit ziet er super lekker uit

    29 april 2016 at 17:40 Reply
  • Anneleen

    Mmm lijkt me heerlijk!! 🙂

    30 april 2016 at 12:12 Reply
  • Janneke | Crafty Time

    Ohhh dat ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker eens maken! xxx

    30 april 2016 at 15:16 Reply
  • Mariska

    Oh wow, dat ziet er echt heel erg lekker uit 🙂

    30 april 2016 at 18:02 Reply
  • Laura'

    OEH, dat ziet er nou eens goed uit! Te veel liefde voor Oreo. <3

    30 april 2016 at 21:30 Reply
  • Quinty

    Dit ziet er veel te lekker uit om niet te maken!

    1 mei 2016 at 14:56 Reply
  • Leave a Reply