Populair: deze houten bijzettafel is on trend!


Elk jaar (of beter gezegd, elk seizoen) heb je wel een populair item dat in alle woonbladen staat. En die mijn Pinterest timeline overneemt. Ik heb het over de nieuwste “trend” op gebied van interieur: de houten bijzettafel. Stoer, robuust, maar toch ook weer chique. Tijd voor wat inspiratie!

Een ronde, houten bijzettafel

Het begon bij een rondje in de Karwei. Je weet wel. Je hebt een nieuwe kwast nodig en voor je het weet sta je je nieuwe accessoires uit te kiezen. Zo kwam ik dus ook terecht bij de meubels. Nu is dat bij Karwei niet zo heel veel, maar de ronde, houten bijzettafel viel me echt op. En voor ik het wist, kwam ‘ie overal voorbij!

De bijzettafel zoals de tweede foto domineert Instagram en Pinterest inmiddels. Logisch hoor, want het is gelijk een eyecatcher. Zeker in combinatie met staal en het stoere hout. Perfect voor in een stoer, industrieel interieur. Of juist een klassieke stijl!

De tafel lijkt misschien wat lastig om te combineren, maar is eigenlijk erg divers! Hout en staal passen eigenlijk bij alles. Goud, zilver, brons, tinten zoals groen, bruin en grijs.. Wat wil je nog meer?! Wat me wel opvalt, is dat de decoratie wat meer ingetogen is. Je wil natuurlijk eindeloos genieten van dat mooie houten blad. Omdat hout al veel karakter heeft, raad ik je ook aan om niet al te veel poespas uit te halen met accessoires. Net als een visgraatvloer, die wil je ook niet bedekken met een vloerkleed

Persoonlijk houd ik van een luchtige uitstraling. Een groot houten blad en een stoer onderstel kan erg leuk zijn, maar kan ook al snel heel zwaar ogen. Het is dus zoeken naar de perfecte balans. Ik zou in dit geval voor optie 1 gaan. Het onderstel is een stuk lichter, waardoor het optisch ook voor een lichter en ruimer effect zorgt. Leuke accessoires erbij – en klaar!

Zo zie je maar: deze tafel staat mooi in ieder interieur. Of je nu houdt van lichte kleuren of juist voor een donkerder exemplaar gaat. En het fijne: omdat ‘ie nu zo populair is, bieden veel woonwinkels ‘m aan. Denk aan Leen Bakker, Karwei, Kwantum, maar ook wat duurdere merken zoals vtwonen of Goossens. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *