web analytics
0

Quick tip: van ketting naar armband

13 augustus 2016
armband maken

Dit artikel durf ik gewoon geen ‘hack’ of ‘DIY’ te noemen, ZO simpel is het! Zelf loop ik regelmatig tegen hetzelfde probleem aan: dan zie ik een leuk kettinkje met een mooi hangertje, maar bestaat er geen armbandje van.. Ik draag al een lange tijd een kettinkje om mijn nek ter nagedachtenis aan mijn oma, dus wisselen wil ik liever niet. Armbandjes draag ik wel graag en vaak, dus kies ik er vaak voor om van kettinkjes armbandjes te maken!

Zoals ik al zei: dit is ZO simpel. Toch kan ik me voorstellen dat je nog niet eerder op dit idee bent gekomen en het kettinkje (van je dromen, haha) hebt laten hangen. Vanaf nu hoeft dus niet meer! Als het dure kettinkjes zijn (of je vindt gemakkelijk een mooi bijpassend armbandje waar je het hangertje aan kan hangen) dan begrijp ik het, maar aangezien ik deze kettinkjes voor €1,79 bij Action scoorde.. Kon ik de gok wel nemen. En ja, hoe leuk zijn ze? Ik ben echt gek op zulke minimalistische sieraden. Ze lagen bij Action in het sieradenschap helemaal achterin, het was dus even zoeken maar ik heb wel twee super leuke varianten er uit gevist. Heel blij mee!

armband maken armband maken armband maken armband maken

Meten

Je hebt niet veel nodig: hét kettinkje, een schaar(tje), tangetje of pincet en iets om de juiste maat van je pols te kunnen meten. Je kunt dit op verschillende manieren doen: 1. Je kunt het kettinkje om je pols leggen en afmeten hoelang je ‘m wilt hebben. Je knipt het kettinkje door op de plek waar de uiteinden van de kettinkjes elkaar kruisen. 2. Je kunt er ook voor kiezen een goed passend armbandje uit te leggen op tafel. Het kettinkje wat je gaat verkorten leg je er naast en knip je door op dezelfde lengte. 3. Als laatste kun je eerst je pols opmeten met een centimeter en vervolgens het kettinkje op dezelfde lengte (door ‘m naast de centimeter te leggen) af te knippen. Maar net wat je in huis of bij de hand hebt.

Drie verschillende manieren die eigenlijk op hetzelfde neer komen. Onthoud wel dat je het kettinkje beter te lang kan knippen dan te kort, inkorten kan ten slotte altijd! Kijk even wat voor sluiting je ketting heeft, bedenk van te voren of je eventuele verstelringetjes wilt behouden of niet. Ik heb er voor gekozen te meten op het kettinkje en de verstelringetjes op het einde in te korten (zie foto’s!).

armband maken armband maken armband maken

Armbandje maken

Om het sluitinkje (of de verstelringetjes, afhankelijk vanaf welke kant je het kettinkje hebt ingekort) weer terug aan het ‘nieuwe’ uiteinde te bevestigen, zet je je kleine schaartje dicht in het uiteindelijke ringetje van de sluiting. Als je vervolgens de schaar open doet (knipbeweging) kan je met een klein beetje kracht het ringetje openbuigen. als het ringetje open is kan je het kettinkje aan het ringetje hangen (écht, de foto’s zijn 10 keer duidelijker dan mijn verhaal). Met de pincet knijp je vervolgens het kleine ringetje weer dicht. Het uiteinde en de sluiting (of verstelringetjes) zitten nu weer aan elkaar. Je kunt nu je armbandje gewoon al om doen want je bent klaar! Kijk nog even of je de eventueel aanwezige verstelringetjes niet storend vindt en kort in waar mogelijk.

Mocht je een kettinkje hebben gekocht van een wat mindere kwaliteit (zoals mijn armbandjes van de Action), kun je de bedeltjes nog even lakken met transparante nagellak. Dan wordt de kleur wat langer behouden, succes!

Liefs,
anne

In DIY by /
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

20 Comments

 • Sophie

  Ah wat een mooie foto’s!

  13 augustus 2016 at 08:49 Reply
 • Suzanne

  Wat leuk bedacht! Ik vind die kettinkjes zo schattig.

  13 augustus 2016 at 09:12 Reply
 • denise

  ooh wat een liefjes zeg!
  erg leuk als armband zo.
  liefs,
  denise

  13 augustus 2016 at 09:27 Reply
 • Dagmar

  Dat is nog eens een briljant plan! Heel leuk idee en prachtig eindresultaat!

  13 augustus 2016 at 09:31 Reply
 • Brittany

  Het is misschien heel simpel maar wel erg leuk!

  13 augustus 2016 at 09:44 Reply
 • Neeltje | Thoughts in Style

  Echt een leuke tip!

  13 augustus 2016 at 10:49 Reply
 • Quinty

  Superleuke Diy! Ik ga zeker eens bij de Action kijken.

  13 augustus 2016 at 11:18 Reply
 • Elien

  Dit is slim! Ik vind de foto’s ook prachtig!

  13 augustus 2016 at 12:15 Reply
 • Charlotte

  Wat een superleuke hack! Ik vind deze hangertjes super schattig 🙂

  13 augustus 2016 at 12:18 Reply
 • Gina

  Leuk! <3

  13 augustus 2016 at 13:10 Reply
 • Kim

  Wat een leuk resultaat!

  13 augustus 2016 at 14:02 Reply
 • Carola

  Wat een leuke en handige ‘diy’!
  Die armbandjes zien er superleuk uit!

  13 augustus 2016 at 16:04 Reply
 • Jorinde

  Wat een lieve armbandjes! Erg leuk idee!

  13 augustus 2016 at 16:14 Reply
 • Lobke

  Leuk idee om er armbandjes van te maken.

  13 augustus 2016 at 17:48 Reply
 • Ambers Things

  Die bedeltjes vind ik echt enorm leuk! De foto’s zijn ook echt super mooi.

  13 augustus 2016 at 19:58 Reply
 • Iep

  Wat super tof en leuk bedacht! Ik ben fan. Prachtige foto’s ook!
  Liefs Iep

  13 augustus 2016 at 20:59 Reply
 • charile

  Leuk resultaat 🙂

  14 augustus 2016 at 11:00 Reply
 • Laura - Dagelijkse hap

  Leuk bedacht! Nou heb ik zelf zilveren kettingen en die ga ik niet zo snel korter maken xD Wel origineel!

  14 augustus 2016 at 19:32 Reply
 • Anneleen

  Wat een leuke DIY! 🙂

  15 augustus 2016 at 18:22 Reply
 • Lisanne

  Ohh ja, heel leuk dit! Ik zou er zelf een enkelbandje van maken. Bedankt voor de tip trouwens, ik ga binnenkort snel naar de Action. Want vind deze kettinkjes heel leuk! 🙂

  4 september 2016 at 20:40 Reply
 • Leave a Reply