rolluik plaatsen


Het kan zo maar eens zijn dat je binnenkort gaat verhuizen. Je hebt dan altijd wel ideeën wat je wel en niet wilt in je nieuwe woning. Bijvoorbeeld een nieuwe koelkast of wel een hele nieuwe keuken. Maar heb je er ooit wel eens over nagedacht om rolluiken aan te schaffen? De meeste mensen denken daar niet snel aan. Heroal rolluiken zijn superhandig en kan je voor veel dingen gebruiken. De rolluiken kleuren kan je zelf kiezen op basis van wat het best past bij jouw woning. Om het wat duidelijker te maken wat nou precies de voordelen zijn, hebben wij de belangrijkste dingen uitgezocht die we hieronder gaan uitleggen.

1.Donker en rust

Wanneer je rolluiken hebt kan je ze altijd dicht doen wanneer je maar wilt. Als jij last hebt van licht in de ochtend dan is het verstandig om rolluiken aan te schaffen. Ze houden niet alleen licht tegen maar ook vooral geluid. Dit komt doordat de rolluiken zijn gemaakt van een speciaal aluminium dat het geluid goed weer kaatst. Dit is ideaal wanneer je vaak wakker wordt van geluiden die van buitenaf komen. Voor mensen die in de nacht werken is het al helemaal handig. Omdat er overdag veel licht is, en er meer geluid is. Het is dus handig om zulke rolluiken aan te schaffen als je in de nacht werkt.

2. Privacy

Stel je voor je woont in een drukke straat, je zit lekker een film te kijken in je joggingspak. Er zullen veel mensen langs je huis lopen. Dit kan na een tijdje vervelend zijn omdat de meeste mensen naar binnen kijken. Wanneer je bijvoorbeeld een Heroal rolluik rs42 hebt, zal je dit probleem niet meer hebben. Je doet niets meer dan even de afstandsbediening of telefoon te pakken en op het knopje naar beneden te drukken. Er zal dan niemand meer zijn die via het raam naar binnen kan kijken, heerlijk toch!

3.  Beveiliging

Misschien zat je te denken om je nieuwe huis beter te gaan laten beveiligen. Dan is een rolluik een heel goed idee! Doordat het rolluik van een sterk aluminium is gemaakt is het lastig open te breken. Inbrekers weten dit ook en zullen daarom niet eens proberen om in te breken bij iemand die rolluiken heeft. Je kan ook een sensor erbij kopen die ervoor zorgt dat wanneer er beweging is, de rolluiken dicht gaan. Of je kiest ervoor dat ze standaard s ‘avond op een bepaald moment dicht gaan, je kan ze zo instellen dat ze dan ook weer s ‘morgens om een bepaalde tijd opengaan.

4. Duurzaam

Tegenwoordig wordt alles steeds duurzamer in 2019, dit zal de komende jaren trouwens alleen nog maar toe nemen. Wanneer je rolluiken hebt zal dat ook duurzamer zijn. Dit komt doordat de rolluiken de zon weerkaatst in de zomer. Zo blijft het lekker koel in je huis en hoeft de airco minder hard aan. In de winter is het precies andersom, de warmte blijft binnen en het houdt de kou buiten. Eigenlijk wordt je huis dus beter geïsoleerd dus!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *