Schoorsteenkappen


In dit artikel vertellen we je alle ins en outs over schoorsteenkappen. Ik hoor je denken: wat specifiek. Dat klopt! Veel mensen hebben het over schoorstenen en interieur. Juist daarom wil ik deze keer inspelen met een uitbreiding daarop. Ik ga het hebben over verschillende soorten schoorsteenkappen en welke bij jouw huis past. Daarnaast vertel ik je over onze schoorsteenkap en waar wij die gekocht hebben. Benieuwd naar het eindresultaat? Scroll gerust naar beneden.

Waarom een schoorsteenkap

Een schoorsteenkap is erg handig en belangrijk. Zo kunnen vogels een nest gaan maken in je schoorsteen. Om dit te voorkomen heb je een schoorsteenkap nodig. Daarnaast is het ook erg belangrijk om een schoorsteenkap te hebben als je graag een beter rokende schoorsteen wil hebben. De zuurstof die van buiten je schoorsteen ingezogen wordt, verbeterd het vuurtje waardoor jij lekker kan genieten van je schoorsteen. Natuurlijk staat het ook gewoon erg leuk. Stel je maar eens voor dat je op de fiets langs het bos fietst. Wat is dan iets dat je vaak bij die leuke landhuisjes ziet? Juist! Een schoorsteenkap. Helemaal lekker als je in de winter de rook ervan uit ziet komen en de geur van openhaard ruikt.

Voordelen van schoorsteenkappen

Naast alles wat je hierboven hebt gelezen, zijn er nog een paar voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat een schoorsteenkap een trekverbetering met zich mee brengt? Nu hoor ik je vragen wat is een trekverbinding? De lucht die van buiten naar binnen gezogen wordt zorgt voor meer zuurstof en hierdoor gaat je schoorsteen beter en makkelijker aan. Natuurlijk krijgt je schoorsteen ook minder vochtinslag en innesteling van vogels.

Waar je schoorsteen kopen?

Goeie vraag! Persoonlijk zou ik hier geen antwoord op durven geven. Er zijn zoveel bedrijven die jou kunnen helpen met een goede schoorsteenkap dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het slim om goed te gaan vergelijken. Persoonlijk ben ik altijd wel fan van vergelijken en op je gevoel afgaan. En niet zomaar de bovenste van Google gebruiken.

Waar op letten bij het kopen van een schoorsteenkap?

Om goed te kunnen gaan vergelijken heb je even wat voor informatie nodig. Let bijvoorbeeld altijd op de garantie. Er zijn bedrijven die je maar een jaar garantie geven. Het nadeel hiervan is dat je dus vaak ziet dat deze binnen 3 of heel soms 4 jaar kapot gaan. Hierdoor moet je al snel weer een nieuwe kopen. Persoonlijk zou ik gaan voor een bedrijf dat >10 jaar garantie geeft. Hierbij weet je zeker dat het product meer dan 10 jaar mee gaat. Wel zo’n fijn idee toch? Daarnaast is het ook altijd goed om te kijken hoeveel jaar een bedrijf bestaat en kennis heeft over de schoorsteenkap. Er zijn best wat bedrijven die weinig verstand hebben hiervan en je zo maar troep verkopen. Persoonlijk zijn wij voor de schoorsteenkap specialist gegaan. De naam zegt het eigenlijk al. Ze zijn echt specialist in schoorsteenkappen. En dat konden wij ook merken. Dit bedrijf weet waar ze het over hebben en hoe ze hier mee om moeten gaan. Ook zijn ze gewoon betaalbaar en niet de duurste. Ook niet de goedkoopste. Maar daar zou ik zelf toch al niet zo snel voor gaan.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *