ledlicht


Led verlichting heeft het imago dat het licht vaak kil en blauw van kleur is. Tegenwoordig hoeft dit niet meer zo te zijn! Door de vele ontwikkelingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden is het tegenwoordig helemaal niet meer zo lastig om sfeer te creëren met led verlichting. Een van deze ontwikkelingen is de dim to warm techniek.

Wat is dim to warm?

Bij het dimmen van een normale led verlichting spot wordt alleen de lichtintensiteit verandert. Bij de dim to warm led spots verandert de kleurtemperatuur ook mee, doordat de wit tint van het licht wordt aangepast naarmate je de led spot dimt. In de 100% lichtstand hebben deze spots een lichtkleur van 3000K (warm wit). Wanneer je de led spots gaat dimmen zal de lichtkleur veranderen naar 2000K (flame/extra warm). Doordat de kleur van de spots veranderen zijn deze zowel geschikt voor hoofdverlichting als sfeerverlichting.

Lees ook: 5 x tof behang op Instagram!

ledlicht

Op de bovenstaande foto wordt de dim to warm techniek uitgelegd. Wanneer de dim to warm inbouwspot op zijn maximale niveau (100%) staat heeft deze zoals je kan zien een mooie heldere, warm witte lichtkleur (3000K / Warm wit). Wanneer je de dim to warm inbouwspot gaat dimmen, tot het laagste niveau (5%), zal je de kleur zien veranderen in warmer licht. Op de minimale stand (5%) heeft de dim to warm inbouwspot een zeer warme en sfeervolle kleur (2000K / Flame).

Sfeer of werkverlichting?

Door het veranderen van de lichtkleur is deze led spot op vele plekken in huis geschikt om te gebruiken. Wanneer je in de keuken aan het koken bent, in de woonkamer aan het werk of tijdens het schoonmaken van de badkamer wil je graag goed licht hebben om bij te werken. Maar wanneer je ’s avonds aan tafel gaat eten, een boek leest op de bank of lekker in bad gaat zitten om even te ontspannen is het fijn om wat meer sfeer te kunnen creëren.

Doordat de dim to warm led spot zo veelzijdig te gebruiken is wordt het makkelijker om de ruimtes in je huis optimaal te benutten. Waarom nog langer kiezen tussen sfeer of werkverlichting als je ook beide in dezelfde ruimte kan gebruiken?

Design

Naast het licht zelf is het design van de spotjes uiteraard ook belangrijk om mee te nemen. De inbouwspots van EcoBright hebben een kleine inbouwdiepte, namelijk 23mm, dit maakt de spots geschikt voor plafonds met weinig ruimte boven het plafond.

Daarnaast zijn de spots spatwaterdicht. Door de afwerking van de led inbouwspot heeft deze een IP54 certificatie wat inhoudt dat de spot bestand is tegen 10L sproeiend water per minuut. Hierdoor is de spots dus geschikt om te worden gebruikt op badkamers, in een prieel of buiten onder het afdak. De spots zijn er in zowel een ronde als vierkante uitvoering en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook zijn de inbouwspots kantelbaar tot 45° waardoor je zelf de lichtverdeling kunt bepalen. Zeg dus maar gedag tegen het kille, blauwe licht en maak kennis met deze sfeervolle led verlichting.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *