slaapkamer interieur


We geven ontzettend veel aandacht aan onze woonkamer en keuken. Jammer genoeg blijft ons slaapkamer interieur een beetje een ondergeschoven kindje. Zonde eigenlijk, want ongemerkt (letterlijk en figuurlijk) breng je er best wat tijd door. Wat inspiratie om je slaapkamer stijlvol in te richten komen dan als geroepen!

Interieur slaapkamer: trendy of rustgevend?

Dan komen we direct bij de hamvraag: ga je voor een trendy interieur of rustgevend interieur? Het lijkt alsof je voor één van de twee moet kiezen, maar dat is natuurlijk onzin. Je kan deze twee varianten juist heel goed combineren! Denk maar aan het Scandinavische interieur, waarbij pasteltinten de overhand hebben. Het oogt rustig, maar is ook zeker trendy!

Begin met het maken van een moodboard op Pinterest. Of zoals ze het bij woonprogramma’s doen: gewoon met een stapeltje woontijdschriften aan de slag! Creëer een kleurenpalet en zoek vervolgens trendy accessoires uit die goed aansluiten op je gekozen kleuren. Goed begin is het halve werk!

Meubels en accessoires kopen

Qua meubels begin je natuurlijk eerst bij je bed. Omdat dit een relatief groot meubelstuk is, moet je er goed over nadenken. Is het wel de kleur die je in gedachte had, is ‘ie niet té groot voor de ruimte? Kritisch zijn is altijd goed. Hetzelfde geldt voor raamdecoratie. Waarom een rolgordijn met standaard maten kopen als je ‘m ook op maat kunt laten maken? Vindt je een rolgordijn iets te gewoontjes? Houten lamellen zijn ook een goede optie. Met ladderband dek je ook nog eens de ponsgaten af, dus dat betekent extra verduistering!

Lees je nog even door na de afbeelding?

slaapkamer interieur

Qua kasten: Houdt het simpel en overzichtelijk. Open kasten zien er mooi uit in de winkel, maar eenmaal thuis merk je dat dit erg rommelig kan ogen. Alles wat rommelig oogt, heeft effect op je gemoedstoestand. Ben je onrustig, dan is de kans dat je snel in slaap valt niet heel groot. Zorg voor rust in je slaapkamer. Een kast met deuren is een juiste keuze.

Less is more

Deze regel is eigenlijk toepasbaar op elke ruimte in huis, maar vooral in je slaapkamer interieur! Ga voor één grote foto in plaats van een paar kleintjes, één of twee kussens per persoon in plaats van zeven sierkussens en ga zo maar door.. Dat betekent niet dat je geen woontrends mag volgen. Als jij je daar goed bij voelt, do you! Maar niets is fijner dan een optimale nachtrust, toch?!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *