kleur toevoegen aan je interieur


Als je naar buiten kijkt, word je niet bepaald vrolijk. Grauw, wolken, regen (en sneeuw, als we het weerbericht moeten gaan geloven?!).. Daarom mogen we binnen echt wel wat meer sfeer en kleur toevoegen. Wij laten je zien hoe je met een paar kleine aanpassingen direct meer sfeer, kleur, warmte én contrast kan toevoegen!

Accessoires: the key tot contrast

Het is echt niet erg om meubels in standaard kleuren aan te schaffen. Het gaat jaren mee, is altijd goed en basiskleuren zoals wit, zwart, grijs en taupe passen mooi binnen elke woonstijl. We geven je echt geen ongelijk als je voor een echte klassieker kiest. Maar waar het dan vaak fout gaat, is de afwerking. The finishing touch. Wij laten je met een before & after foto zien hoe kleur direct meer contrast aan een ruimte geeft. En dat door alleen wat accessoires toe te voegen!

kleur toevoegen aan je interieur

Wat een verschil! En dat door alleen wat andere kussens op de bank te leggen! Bizar he, wat kleur voor je interieur kan doen. Als je goed kijkt, zijn de kleuren van de kussens afgekeken van het schilderij wat in deze woonkamer hangt. Zo zorgen de kleuren van de sierkussens voor contrast, maar ook weer voor een mooie balans doordat de kleuren meerdere keren terugkomen. En eerlijk: die grijze kussens.. Daar wordt toch niemand écht vrolijk van?!

Tip van de redactie: wil je echt contrast toevoegen? Ga dan op zoek naar kussens die gemaakt zijn van een ander stofje dan je bank. Een ribbelstof, fluweel, linnen of simpel katoen zijn perfecte tegenhangers voor een leren bank of een stoffen bank. In ons artikel Leuke woonaccessoires lees je hoe en waar je toffe accessoires voor een klein prijsje kan scoren!

Overal in huis meer kleur en sfeer

Voor wie denkt dat je alleen met kussens op de bank kan switchen, hebben we nog een voorbeeld voor je klaarstaan. Eentje waar je misschien niet snel aan zou denken, maar wat wel direct voor meer fun in huis zorgt!

kleur aan interieur toevoegen

Ook hier zie je weer: spelen met kleuren en contrasten is the way to go. Zo zorgt een nieuwe lampenkap in een stoere goudbruine kleur voor meer luxe en het plantje ernaast voor hoogteverschillen: een van de klassiekers als het gaat om accessoires combineren. En de kussens op de toffe stoel zorgen ook weer voor een heerlijk contrast in huis. Wees niet bang om kleuren te combineren, want dat zorgt juist voor een speels effect.

Ga je zelf ook aan de slag met het toepassen van kleur in je woning? Vergeet ons niet te taggen in jouw eindresultaat op Instagram. Volg ons op @wooninspiratieblog!

Foto’s: Elisah Jacobs van Interiorjunkie.com


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *