Thuis kantoor pimpen in 3 simpele stappen


Ook na de zomervakantie blijven veel mensen thuis werken. Aangezien je al een tijdje thuis werkt, weet je hoe belangrijk het is om een goede werkplek te hebben. Een goede stoel, een goed bureau en natuurlijk een stopcontact in de buurt om je laptop of beeldscherm te voorzien van stroom.

Maar naast een efficiënt kantoor aan huis moet het natuurlijk ook leuk zijn om aan je bureau aan te schuiven. Daarom: drie tips om je kantoor aan huis wat op te pimpen!

Leuke verlichting

Ik weet niet of je het al hebt gemerkt, maar het wordt in de ochtend weer wat later licht en in de avond weer wat vroeger donker. En als je dan de hele dag achter een beeldscherm zit, wil je je ogen natuurlijk graag een handje helpen door voor goede verlichting te zorgen. Bij webshops zoals FonQ en Bol.com bestel je eenvoudig een nieuw bureaulampje. Voor als je in de middag een langere pauze neemt en je ‘s avonds weer door gaat. Of gewoon voor wat extra sfeer. In stijl, uiteraard.

Planten op je bureau

Het liefst houdt je je bureau zo leeg mogelijk, zodat je geen afleiding hebt. En ja, ook de telefoon even aan de kant. Maar wat we wel graag terug willen zien op je bureau, zijn planten! Ze zorgen voor wat meer kleur (en dus creativiteit) en filteren de lucht. Kom maar op met die extra zuurstof in de lucht.

Geeltjes of gekleurde pennen

Nu we het toch over creativiteit hebben: door met kleur notities te noteren of te werken met geeltjes geef je je creativiteit onbewust een extra boost. Denk maar eens na: wordt jij vrolijk en opgewekt van notities in rood, groen of oranje of een simpele zwarte balpen? Wij weten het wel, hoor!

Extra tip: gebruik een wekker

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben op kantoor net wat productiever dan thuis. Helemaal niet gek. Om toch in die goede concentratie flow te blijven, kun je een wekkertje plaatsen op je bureau. Geef jezelf elke keer een vol uur om te werken en pak daarna vijf tot tien minuten pauze. Je brein kan namelijk niet langer dan een vol uur focussen. Geloof me, die paar minuten pauze heb je nodig.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *