Tijd over nu? Tips voor een landelijke tuin!


Onder de categorie “Daar heb ik nu eindelijk tijd voor” delen we vandaag wat tips voor de tuin. Is jouw tuin toe aan een make-over én ben je dol op de landelijke stijl? Top! Dan kun je de tips uit dit artikel vast goed gebruiken.

Je leest welke elementen niet mogen ontbreken in een landelijke tuin en waar je rekening mee moet houden. Van het tuinontwerp en de materialen tot de look van de tuinmeubelen. It’s all in the details!

Tip 1: Maak een landelijk tuinontwerp

Voor ons interieur hebben we altijd een strak plan. Maar voor onze tuin doen we vaak eigenlijk maar wat. Een landelijke tuin herken je aan de organsiche vormen en veel groen, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Hoewel het heel eenvoudig klinkt om zo’n levendige tuin te creëren, kan dat behoorlijk tegenvallen.

Als je aan de slag gaat zonder een goed plan, oogt het eindresultaat waarschijnlijk erg rommelig. Het is daarom verstandig om een professioneel tuinontwerp landelijke tuin te laten maken. Bespreek jouw wensen met een hovenier/tuinarchitect en laat je vooral goed adviseren. 

Tip 2: Veel natuurlijke materialen

Het materiaalgebruik is een ander belangrijk aspect van een landelijke tuin. Alles wat een natuurlijke uitstraling heeft, is van harte welkom in jouw nieuwe tuin. Vooral hout is een goede toevoeging. Dit materiaal straalt warmte uit en heeft tegelijkertijd veel karakter. Ook keramische tegels met een houtlook zijn een mooie optie. En uiteraard mogen planten niet ontbreken!

Tip 3: Kies voor robuuste tuinmeubels

Naast veel groen is een goede zitplek ook onmisbaar. De sleutelwoorden voor landelijke tuinmeubelen zijn: robuust, stoer en sfeervol. Ga voor een houten eettafel of salontafel met een doorleefde look. Voeg daarnaast kussens en dekentjes toe aan de banken of stoelen. Bij voorkeur in een warme aardetint. Met beige, taupe of bruin zit je altijd goed.

Helaas zijn de niet-essentiële winkels, waaronder tuincentra en woonwinkels, tot 19 januari gesloten. Gelukkig kun je online alvast genoeg inspiratie opdoen!

Tip 4: Leg je eigen moestuin aan

Met een moestuin creëer je niet alleen de landelijke look, maar krijg je ook echt het landelijke gevoel. Wat is er nou leuker dan je eigen groente verbouwen? Het handige van een moestuin is dat het geschikt is voor ieder formaat tuin. Of je er nou een groot stuk land voor gebruikt of een mini moestuin maakt in plantenbakken. Zelfs op een klein balkon zou je nog een landelijk moestuintje kunnen maken!

Tip 5: Een vuurkorf of vuurschaal op je terras

Met een vuurkorf of vuurschaal maak je de tuin pas echt compleet. Zie je jezelf ’s avonds al zitten op het terras met een warm drankje erbij? Het mooiste is om de vuurkorf een vaste plek te geven. Laat dit element daarom direct verwerken in het tuinontwerp. Een goede hovenier heeft altijd een mooie oplossing. Extra tip: Kijk eens op de website van Grasengroenhoveniers en vraag vrijblijvend een offerte aan voor een landelijke tuin op maat. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *