duurzaam houten speelgoed


Als kind hebben we er waarschijnlijk allemaal wel mee gespeeld en nog steeds worden er veel soorten speelgoed gemaakt van hout. Je kunt hierbij denken aan blokken, stapelringen of een houten legpuzzel. Kinderen kunnen altijd blij gemaakt worden met een mooi stuk speelgoed. Helemaal fijn is het als het houten speelgoed ook duurzaam geproduceerd is. Dit betekent dat het hout wat gebruikt is voor het maken van het speelgoed op een verantwoorde en duurzame manier is geproduceerd.

Duurzaam hout

Duurzaam houten speelgoed wordt gemaakt van bomen die op een duurzame manier zijn gekapt. Deze bomen worden speciaal gekweekt voor het produceren van houten speelgoed. Bij het kappen en verwerken van de bomen word er zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Dit betekent dat er vaak in de plaats voor de gekapte bomen ook direct nieuwe bomen worden aangeplant. Bij de productie van duurzaam hout wordt er voor gezorgd dat het bos waaruit de bomen komen niet wordt uitgeput. Door op een verantwoorde manier hout te produceren wordt er bijgedragen aan een beter milieu.

Waar koop je duurzaam houten speelgoed?

Duurzaam houten speelgoed kan op verschillende plekken worden gekocht. Het kan in speelgoedwinkels, maar ook online zijn er verschillende websites die gespecialiseerd zijn in de verkoop van duurzaam houten speelgoed. Let bij het kopen van houten speelgoed dan ook op de afkomst van het hout. Vaak wordt aan de hand van een keurmerk aangegeven waar het hout vandaan komt en dat het hout op duurzame wijze is gekapt en verwerkt. Op deze manier kun je een leuk cadeautje kopen zonder dat het van invloed is op de achteruitgang van het milieu.

Veilig speelgoed

Duurzaam houten speelgoed is, naast dat het gemaakt is op een duurzame en milieuvriendelijke manier, ook veilig om mee te spelen. De materialen die gebruikt zijn voor bijvoorbeeld de afwerking van het speelgoed we zijn niet schadelijk voor kleine kinderen. Duurzaam houten speelgoed moet net als ander speelgoed voldoen aan de juiste eisen zodat het geschikt is voor kleine kinderen. Zo mogen er bijvoorbeeld geen splinters aan zitten of los zittende stukjes waar kinderen in kunnen stikken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *