gang inrichten


De gang (of hal, hoe jij het graag noemt) is een beetje een vergeten ruimte in het huis. En dat terwijl dit echt dé eerste indruk is van je woning. We doen er eigenlijk veel te weinig mee. Daarom hebben we een aantal tips verzameld waarmee je je gang een makeover kan geven. En niet geheel onbelangrijk: vooral hoe je ‘m optisch kan vergroten!

Keep it simple

‘Ja, maar dat doe ik nu toch ook?’. Er is een verschil tussen simpel wit en saai & simpel en stijlvol. We zien nog te vaak de eerste variant: een witte gang waar maar wat weinig aandacht aan is besteed. Boring! Tijd om er eens wat pit in te gooien.

De hal is vaak een hele smalle ruimte. Wat nu heel populair is, zijn ronde spiegels. Het fijne aan spiegels is dat het het licht reflecteert en ervoor zorgt dat de ruimte optisch groter lijkt. Heb je dus geen grote gang? Dan weet je wat je te doen staat.

gang inrichten
Foto’s via: Hunker.com & Mapiful.com

De hoogte in

Hoe smaller je gang is, hoe meer je in de hoogte moet werken. Werk met een toffe lambrisering om je gang optisch hoger te laten ogen of ga voor een langwerpige spiegel.

Ga vooral niet voor diepe meubels, want dat neemt teveel ruimte in beslag. Een wandplankje voor je sleutels of een kleine kast voor je schoenen is meer dan genoeg. In de zomer kunnen je schoenen voor de herfst en winter mooi naar de zolder en in de winter wissel je je collectie schoenen weer om.

hal inrichten
Foto’s via: Jellinadetmar.nl & FonQ

Ook wat betreft wandhaken: hang ‘m net wat hoger op dan je normaal zou doen. Zo ontstaat er onder de wandhaak net wat meer ruimte, waardoor je gang weer optisch hoger lijkt. De eerste foto hierboven is daar een goed voorbeeld van.

Meer kleur toevoegen

Kom op Nederlanders, het is tijd voor meer kleur in huis! We zijn kampioen in witte muren en daar moeten we echt vanaf. Dus hup, handen uit de mouwen en kleur toevoegen! Maar als je dan toch voor kleur gaat, ga dan voor een rustige en vooral ook lichte kleur. Zwart in je gang is echt een no go.

Grijs, lavendel, lichtblauw en een beigetint zijn goede voorbeelden. Liever niet je hele muur aanpakken? Een lambrisering of een kleurvlak op de muur zijn ook een leuke manier om direct meer kleur en sfeer toe te voegen aan je gang.

Uitgelichte afbeelding: Rhinov


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *