moderne tuin aanleggen


Doordat we allemaal wat extra tijd overhouden vanwege de gecancelde reistijd of ons wekelijkse bezoekje aan de sportschool, duiken we massaal de tuin in. Groot gelijk ook, met dit mooie weer. Kan jouw tuin wel een opfrisbeurt gebruiken? Dan is een moderne tuin misschien wel iets voor jou!

Een moderne tuin is een tuin met daarin strakke lijnen en geometrische vormen. In dit artikel delen we een aantal tips als inspiratie voor het aanleggen van een moderne tuin.

Kies voor grote tegels

Gebruik voor de bestrating van je tuin of terras grote tegels. Door deze in banen te leggen krijg je een rustig beeld in je tuin met strakke lijnen. Daarnaast zou je nog kunnen kiezen voor tegels van verschillende groottes, daarmee krijg je net iets meer variatie in je tuin. Keramische tegels zijn tegenwoordig erg in trek, ze hebben weinig onderhoud nodig en daarnaast past de mooie strakke look ook goed in een moderne tuin.

Lees ook: BBQ en vuurtafel in één?!

Strakke tuinafscheiding

De tuinafscheiding die je in je tuin plaatst heeft een grote impact op de sfeer van je tuin, dus een strakke schutting zoals een betonschutting of een schutting van kunststof of composiet past heel goed in een moderne tuin. Houten schuttingen en natuurlijke tuinafscheidingen hebben een natuurlijke uitstraling en zijn daardoor minder geschikt voor een moderne tuin.

https://www.instagram.com/p/B_AxqZmp9jL/

Passende beplanting

Voor een moderne tuin is het een goed idee om niet te veel verschillende soorten planten te gebruiken. Dit geeft een veel rustiger beeld, zeker wanneer je de beplanting ook in groepen bij elkaar plaatst. Voorbeelden van beplanting die goed past in een moderne tuin zijn siergrassen of kleine haagjes in geometrische vormen zoals buxus of een taxus blokhaag. En wanneer je een tuinontwerp laat maken is het een goed idee om ook gelijk een beplantingsplan te laten opstellen.

Strakke vijver

Een mooie vijver is een echte eyecatcher in je tuin, dus een strakke vijver met rechte hoeken is een prachtige aanvulling voor een moderne tuin. Dit kan een siervijver of visvijver zijn, maar in een grotere tuin zou je ook kunnen kiezen voor een zwemvijver. Dat is niet alleen mooi, maar ook nog eens erg handig voor wat verkoeling op warme zomerdagen.

Tuindecoratie

Ook tuindecoratie en accessoires hebben een grote impact op de sfeer van je tuin. Je kunt het hiermee zo gek maken als je zelf wilt, maar vooral witte accessoires doen het vaak goed in een moderne tuin. Denk bijvoorbeeld aan grote witte bloempotten met rechte hoeken of strak wit tuinmeubilair.

Ter afsluiting

De tips in dit artikel zijn een goed begin wanneer je zelf een moderne tuin wilt laten aanleggen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Op internet is genoeg inspiratie te vinden, maar je zou ook kunnen overwegen om een hovenier in te schakelen. Ze hebben veel ervaring met het ontwerpen en aanleggen van tuinen, en komen vaak met ideeën waar je zelf waarschijnlijk nooit aan zou denken.

https://www.instagram.com/p/B-45OK5jswD/

Uitgelichte afbeelding via Shopaholiek
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *