tuin blog


Een groene tuin is een mooie tuin. Een tuin die vol in bloei staat komt echt tot leven en heeft een prachtige uitstraling. Het onderhoud aan een tuin die volop leeft, is niet de klus waar iedereen op zit te wachten. Toch hoef je een tuin niet helemaal te betegelen om hem onderhoudsvriendelijk te maken. En je hoeft er zeker geen groene vingers voor te hebben. Hoe dat zit leg ik je graag uit.

Maak het jezelf makkelijker met een robotmaaier

Met kunstgras heb je het minste onderhoud aan je gazon, dat staat als een paal boven water. Ondanks dat kunstgras steeds mooier wordt geeft dit lang niet de uitstraling en de touch die echt gras wel heeft. Het maaien van het gras is een klus waar niet iedereen voor in de wieg gelegd is. Wil je voor echt gras kiezen en het onderhoud tot een minimum beperken dan is een robotmaaier een uitstekende oplossing. Deze maairobot houdt het gras dagelijks voor je bij en werkt volledig automatisch. Bovendien blijven grassnippers achter op het gazon, wat zorgt voor een mulchen. Dit betekent dat je een fijne meststof en een beschermende laag achterlaat op je gras. Mos en onkruid krijgen door deze dichtere laag minder kans om te groeien, waardoor het gras in topconditie blijft.

De planten in je tuin

Ga op zoek naar de juiste onderhoudsvriendelijke planten voor je tuin. Door te kiezen voor een goede bodembedekker blijft er minder ruimte over waarop onkruid zich kan ontwikkelen. Een volledig bedekte bodem in je tuin geeft bovendien een hele mooie uitstraling.

Kies voor een vijver

Een onderhoudsvriendelijke tuin met een vijver? Dat kan zeker! Door een vijver aan te leggen die je simpel houdt qua techniek en met niet te veeleisende vissen, kan een vijver zeker een onderhoudsvriendelijk element zijn in je tuin. Weet je de vijver goed in balans te brengen, dan houdt de vijver zichzelf in stand en heb je er bijna geen omkijken naar. Wil je het jezelf echt makkelijk maken, dan kun je ook nog kiezen voor een voerautomaat, die je het voeren van de vissen uit handen neemt.

De tegels

Kies je voor tegels in je tuin, dan heb je daar natuurlijk weinig onderhoud aan. Dit is alleen niet altijd de uitstraling die je zoekt voor je tuin. Door tegels te leggen zorg je bovendien bij hevige regenval voor een grotere belasting van het riool. Dus is het ook daarom aan te raden om te kiezen voor meer gras en planten in je tuin. Zorg dat je bij het deel dat je betegelt kiest voor een dichte en waterdoorlatende voeg. Zo voorkom je dat onkruid tussen de tegels groeit. Door de tuin juist in te richten, kun je er heel goed voor zorgen dat je nauwelijks onderhoud aan je tuin hebt. Ook als je niet kiest voor kunstgras of tegels. Ben je niet het type met groene vingers, houd dit dan in je achterhoofd bij de aanleg. Dan heb je een tuin waar je trots op kunt zijn, zonder dat je er er teveel moeite in hoeft te steken.

Een fijne zitplek

Natuurlijk is geen enkele tuin compleet zonder fijne zitplek. Niet elke tuin biedt daar genoeg ruimte voor. Klapstoelen zijn dan erg handig. En heb je vaak visite? Dan kan je ook altijd kijken naar meubels zoals een inklapbare picknicktafel of meubels die zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *