sierlijsten aanbrengen


Tijd voor een nieuwe rubriek! Eentje waarin we jou zo veel mogelijk up to date houden van de nieuwste trends binnen de wereld van interieur. Want een mooie basis in je huis is leuk, maar sommige trends mag je echt niet voorbij laten gaan. We trappen af met ‘Trend du moment: #1’. En dat is..

Sierlijsten!

Waarschijnlijk heb je ze de afgelopen weken veel op Pinterest en Instagram voorbij zien komen. Sierlijsten waren in het afgelopen jaar al een ding, maar in 2020 ga je het dus nog vaker zien!

Het fijne aan sierlijsten is dat het je saaie muur direct wat meer contrast geeft. En niet te vergeten: het zorgt echt voor een luxe uitstraling. Dus als je nog op zoek bent naar een manier om je saaie woning om te toveren tot luxe woning.. Dan is dit je kans!

Laten plaatsen of.. zelf doen!

Je kan sierlijsten laten zetten door professionals. Dan weet je natuurlijk gelijk dat het mooi gezet wordt en heb je er verder geen omkijken naar. Maar.. Hoe tof is het als je zelf sierlijsten kan plaatsen? Dan heb je helemaal zelf in de hand hoe het er uit komt te zien. En dat scheelt je ook weer aanzienlijk in kosten!

Elisah van Interior Junkie heeft bijvoorbeeld zelf sierlijsten geplaatst in haar slaapkamer. Die saaie muren.. Ze hebben al een prachtige, diepe kleur blauw. Maar ze zijn nog wel wat leeg. Tijd voor verandering! Hieronder zie je het toffe effect van een muur zonder en een muur mét sierlijsten!

sierlijsten aanbrengen
Foto’s via Interiorjunkie.com

Lengte of breedte accentueren

Zoals je hierboven kan zien, is het plafond relatief hoog. Door sierlijsten in de lengte toe te passen, lijkt de kamer niet alleen een stuk luxer (hello, roomservice please!) maar ook nog eens optisch hoger. En dat allemaal voor maar een paar tientjes en een likje verf.

Heb je juist wat lagere plafonds en brede muren? Misschien is het dan juist tof als je de breedte accentueert. Maak de sierlijsten dan wat breder dan je hierboven ziet. Op Pinterest staat genoeg inspiratie. En mijn favoriete woonprogramma, VTwonen, heeft er ook een handje van. Mocht je dit weekend dus wat uurtjes vrij hebben..

Uitgelichte afbeelding: Angela Rose Home & Inrichting-huis.com


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *