gevlinderde betonvloer


Een tijdje terug schreven wij al over gietvloeren. Ontzettend trendy en perfect voor in een industrieel interieur. Het enige nadeel: het is wel heel strak.. De kleur is egaal en kan al snel vervelen. In mijn rondje op Pinterest zag ik een nieuw type vloer. Eentje waar mijn woonhart een stuk sneller van ging kloppen. In dit blog lees je alles over een gevlinderde betonvloer!

Wat is een gevlinderde betonvloer?

In principe moet je een gevlinderde betonvloer vergelijken met een gietvloer. De vloer wordt gevuld met beton. Waar het bij gietvloeren de kunst is om het zo egaal mogelijk te laten leggen en opdrogen, mag er bij een betonvloer juist wat contrast aangebracht worden. Beton moet ook eerst drogen, maar wordt daarna heel anders bewerkt.

Met een speciale vlindermachine wordt de toplaag van het beton opgeschuurd. Door het vlinderen ontstaat er een prachtig, stoer en luxe effect op het beton. Geen saaie, gladde vloer meer. Maar een mooie vloer van beton die echt 100% uniek is. Hoe tof is dat?!

gevlinderde betonvloer
Foto via Designenwonen.nl

De voordelen van gevlinderde betonvloeren

Zo’n gevlinderde betonvloer is niet alleen echt een lust voor het oog, maar er zitten ook nog heel wat voordelen aan vast.

  • Dit type vloeren zijn slijtvast
  • Nagenoeg onderhoudsvrij (fijn!)
  • Een betonvloer gaat zeker 20 jaar mee
  • Kan gecombineerd worden met vloerverwarming
  • Perfect voor elke ruimte, dus ook de badkamer en keuken
  • Makkelijk schoon te houden
  • Ook interessant voor buitenshuis, zoals in de garage of de oprit!

De prijs voor een gevlinderde betonvloeren

Zo’n luxe vloer is in principe niet heel duur. Je betaalt een afgesproken bedrag per vierkante meter. Meestal ligt deze prijs tussen de €50 en €75. Wil je extra afwerkingen, zoals een coating? Dan betaal je daar uiteraard een meerprijs voor.

Vergeleken met laminaat is het dus niet heel duur. En het fijne: de vloer gaat zo lang mee en is haast niet kapot te krijgen. Zo’n toffe betonvloer is dus echt een investering voor in je woning. De vloer stijl je af door juist zo min mogelijk aandacht aan meubels te geven. Geen grote vloerkleden, maar een kale vloer. De schoonheid van een betonvloer wil je namelijk echt niet verstoppen! Verschillende betonvloeren vergelijken? Check dan vooral even de website van Betoncalculator, waar je verschillende offertes kunt opvragen.

Uitgelichte afbeelding via Willem Designvloeren B.V.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *