Lambrisering toepassen


De kans is groot dat je deze trend al hebt opgemerkt op Instagram of Pinterest. Niet zo gek ook, want met deze woontrend voeg je direct kleur én sfeer toe aan je interieur. In dit blog delen we alles over verschillende soorten lambrisering en hoe je deze woontrend zelf ook kan toepassen!

Lambrisering, wat?!

Nu denk je misschien: wat moet lambrisering voorstellen. Zoals je het al op de bovenste afbeelding kan zien, is een lambrisering een kleurvlak dat je op de muur aanbrengt. Op de helft van de muur, een kwart of toch iets daar tussenin? Met een lambrisering ben je vrij om te bepalen hoe hoog (of laag) je ‘m plaatst.

Lambrisering toepassen
Bron foto 1: Insomniatips.win – Bron foto 2: Homedeco.nl

Een lambrisering is de perfecte manier om direct kleur toe te voegen aan je interieur. Aangezien wij Nederlanders kampioen zijn in het hebben van witte muren, komt deze trend als geroepen.

Hoe kies ik de juiste kleur voor mijn lambrisering?

Het kiezen van de kleur is nog wel even een dingetje. Want welke kleur zorgt voor een mooie balans én voegt sfeer toe? Ik raad je aan om eens goed te kijken naar je huidige interieur. Welke kleuren komen daar nu al in terug? Maak een kleurenpalet, zodat je een overzicht krijgt. Kijk vervolgens naar een kleur die je al veel gebruikt of kies een kleur die goed bij de huidige kleuren in je interieur past.

Werk je veel met beachy kleuren en materialen? Dan is lichtblauw een mooie kleur om mee te werken! Ben je dol op het industriële interieur? Dan is een grijs- of groentint een goede tip.

Lambrisering in huis: zo ‘style’ je die

Een lambrisering alleen voegt niet direct sfeer toe. Een ‘kale’ lambrisering (gewoon een simpel kleurvlak) zorgt niet direct voor het gewenste effect. Het is daarom goed om te kijken naar accessoires die de twee kleurvlakken met elkaar verbindt. Spiegels zijn aan te raden, zoals je op de foto hierboven ziet. Maar lijstjes, lampen en zelfs leuke wandmeubels zorgen ervoor dat je deze kleuren mooi kan inblenden in je interieur. Op onderstaande foto zie je hoe je eenvoudig dat eigenlijk is!

Lambrisering
Bron foto: Instagram @Anoukreijmer

Nog een paar kleine tips

Wil je zelf ook een lambrisering in huis creëren? Dan hierbij nog een paar tips!

  • Zorg dat de kleur van je kleurvlak voldoende contrast biedt. Een kleur die teveel lijkt op de huidige kleur op de muur (voorbeeld: wit en lichtgrijs) kan leuk zijn, maar dan moet je het wel erg goed weten te stylen. Kies voor een wat donkerdere tint en zorg voor een leuk contrast in huis.
  • Frogtape. Tja, moet hier nog een uitleg bij? Frogtape is gewoon echt een topproduct voor als je gaat verven. Dit tape zorgt ervoor dat jouw lambrisering zo strak is, dat het lijkt alsof het door een professional geverfd is.
  • Weet je niet hoe hoog je je lambrisering wil? Je kan altijd eerst kranten of gekleurd papier ophangen, zodat je kan zien tot welke hoogte je de lambrisering wil plaatsen. Iets met een goede voorbereiding en het halve werk..

Bron uitgelichte afbeelding: Makeover.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *