terracotta interieur


Als je ons blog een beetje in de gaten houdt, heb je al gezien dat de trendkleuren voor 2020 Tranquil Dawn van Flexa en Chinese Porcelain van Histor zijn. Maar het duurt nog drie maanden voordat we het nieuwe jaar in gaan. En dat betekent dat er nog genoeg tijd is voor een derde trendkleur die je nu al toe kan passen! Tijd voor terracotta.

Terracotta: stoer en toch zacht

Terracotta is zo’n kleur waar je alle kanten mee op kunt gaan. Deze mix van roze, oranje en bruin zorgt voor unieke looks en toffe contrasten in ieder interieur. Het staat mooi binnen een botanisch interieur, doet het heel goed in een bohemian woonkamer en ook in de Scandinavische woontrend zorgt deze kleur voor een tof contrast.

terracotta interieur
Foto’s via: Etsy

Zoals je kan zien, zijn er best wat verschillende kleuren die je ‘terracotta’ zou kunnen noemen. Net als blauwtinten heb je hier dus ook ontzettend veel keuze. Ben je dol op vintage? Dan is een warme kleur binnen dit palet wat voor jou. Gaat jouw hard sneller kloppen van de industriële look? Een koele bruintint zoals de middelste in het bovenste rijtje van het palet echt een aanrader. Dat kan je weer combineren met staal, grijs, zwart en stoer hout.

Hoe combineer je terracotta het beste?

Hier is eigenlijk geen antwoord op. Doordat deze kleur thuis past in elke woonstijl, is er geen ‘goed’ of ‘fout’. Het is dus echt hoe jij ‘m wil combineren. Om je toch een beetje op weg te helpen, hier per woontrend wat snelle tips:

Scandinavisch wonen:

  • Ga aan de slag met accessoires, zoals kussentjes en vaasjes. Posters met lichte terracotta kleuren doen het ook goed.
  • Terracotta kan best ‘hard’ ogen in een verder rustige, lichte ruimte. Pas dus op dat je niet teveel donkere elementen kiest.

Industrieel wonen:

  • Terracotta is perfect voor de industriële woontrend. Kies twee kleuren die dicht bij elkaar liggen zodat je wel wat kleur toe kan voegen, maar niet teveel afwijkt van de stoere, donkere kleuren die we gewend zijn bij industrieel wonen;
  • Hier kan je uitpakken met vloerkleden, posters en eventueel zelfs een toffe salontafel met terracottakleur erin verwerkt.

Botanisch wonen:

  • Binnen deze woonstijl is terracotta perfect, omdat het een natuurlijke kleur is. Ga er dus lekker op los met stoelen, banken, kussens, muren.. Het kan niet gek genoeg.
  • Als het toch wel gek genoeg is voor jou, zijn de terracotta potjes om plantjes in te doen perfect.

Vintage wonen:

  • In de vintage woonstijl wordt met ‘oude’ kleuren gewerkt. Je weet wel, donkerblauw, donkerbruin. En wat past daar goed bij? Juist, terracotta! Idem voor de botanische woonstijl: ga lekker los!
  • Hoe los gaan? Nou, wat dacht je van leuke kussens, een toffe lambrisering, terracotta keukenkastjes.. Je kan het zo gek niet bedenken.

Meer inspiratie opdoen? Pinterest is echt perfect om inspiratie op te doen voor de terracotta woontrend.

Uitgelichte afbeelding via: Revistainteroires.es


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *