Vegan wonen


Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen wat betreft onze voeding, kleding, transport, maar ook voor wonen. Alle tips om energie te besparen ken je inmiddels al wel. Daarom iets anders om een steentje bij te dragen: vegan interieur!

Leer en wol? Nee, (biologisch) katoen!

Leren stoelen en banken lijken de standaard in het interieur. En dat terwijl een stoffen bank of stoel zo mooi is! Vooral omdat er bij stoffen meubels vaak meerdere kleuren in de stof zijn verwerkt. Lichtgrijs, donkergrijs, een subtiele blauwtint.. Een leren bank is mooi, maar heeft naar onze mening net zo veel karakter als een stoffen bank. En met een stoffen bank (het liefst van biologisch katoen) steun je het klimaat ook een handje.

Zoek vegan woonwinkels en merken

Veel bekende merken bieden vegan meubels aan. De merken zijn dan misschien nog niet volledig vegan, maar met wat onderzoek op het internet moet dat vast wel goed komen. Zo is Fine Bedding Company een kei in klimaatvriendelijk beddengoed, gemaakt van gerecyclede 100% PET-plastic flessen. En bij Urban Outfitters vind je leuke meubels met vintage look, gemaakt van natuurlijke materialen.

Let goed op de kleintjes

En met ‘de kleintjes’ bedoelen we de materialen die gebruikt worden. Vaak worden combinaties van wol en katoen gebruikt. En katoen is vegan, maar wol natuurlijk niet. Sta je in de Ikea, Goossens, Loods5 of andere woonwinkel? Check dan altijd goed het label voordat je naar de kassa loopt. Zie je een van de volgende stoffen? Dan is het meubelstuk of woonaccessoire niet vegan.

  • Wol;
  • Dons;
  • Zijde (komt van de zijderups, niet vegan dus!);
  • Angora;
  • Leer;
  • Bepaalde typen verf (er wordt soms melkeiwit gebruikt als bindmiddel!);


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *