Verhuizen tips


Groter wonen, of misschien juist kleiner. Verhuizen betekent een nieuwe start! Wel zo prettig als die ‘nieuwe start’ vloeiend verloopt. Om jou een handje te helpen hebben wij een aantal verhuizen tips en tricks op een rijtje gezet. 

1. Meenemen of weggooien/doneren

Begin niet te laat met het inpakken van je spullen. Ga je in de lente verhuizen? Dan kan je al vroegtijdig beginnen met het inpakken van je zomerkleding, schoenen etc. En wees ook kritisch. Heb je bepaalde spullen de afgelopen twee jaar niet gebruikt? Dan is de kans groot dat dat in de komende jaren ook niet gebruikt gaat worden. Kijk of je er een familielid of vrienden blij kunt maken of doneer je spullen aan een kringloopwinkel.

2. Inpakken: dit is de beste methode

Tijdens het verhuizen kan het een chaos worden. Tientallen dozen moeten van A naar B. Om te weten wat er in elke doos zit of naar welke kamer de dozen gebracht kunnen worden, kan je de dozen ‘labelen’. Schrijf erop wat er in zit en/of naar welke kamer de dozen moeten. Dit is niet alleen makkelijk voor jou tijdens het uitpakken, maar ook voor vrienden of verhuisploegen die jou helpen met het verhuizen. Klinkt makkelijk (en is het ook), maar wordt vaak niet toegepast. Zonde!

3. Begin op tijd

Nog zo’n cliché, maar oh zo waar. Bepaal welke meubels mee kunnen naar je nieuwe huis en welke niet mee kunnen. Zo kan je op tijd gaan kijken naar nieuwe meubels. Banken hebben een lange levertijd, maar ook bedden, rolgordijnen, keukens etc. hebben een lange levertijd. Niets is vervelender dan verhuizen naar een woning zonder meubels omdat je te laat bent geweest met het aanschaffen hiervan.

4. Maak een plan

Je hebt eindelijk de sleutel gekregen. En dan? Zorg dat je een plan hebt gemaakt. Welke kamer moet als eerste af zijn? En wie gaat in welke kamer aan de slag? Zorg dat je een plan hebt, zodat je daar op kan terugvallen. Het loopt altijd anders dan je gepland had, maar met een duidelijk overzicht wordt de chaos een stuk gestructureerder.

Heb je nog tips die niet kunnen ontbreken? Laat het ons dan weten! 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *