Tips voor het schoonmaken van je stoffen bank


Plissé en Duette® zijn termen die vaak door elkaar gebruikt worden. Maar wat is het nu eigenlijk en wat zijn de verschillen?

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn eigenlijk geen gordijnen, maar het lijken meer op jaloezieën. Ze zijn zeer gemakkelijk in gebruik en je kunt het licht geheel naar eigen wens in de kamer laten vallen. Vooral bij de zo genaamde Top down Bottom up plisségordijnen, die je zowel van boven naar beneden, als van beneden naar boven kunt bewegen.

Plissé bestaat uit één stuk stof, wat door middel van plooien versteld kan worden. Plissé is dus éénlaags, daar waar duette uit twee lagen bestaat.

Duette ® shades

Duette ® is een geregistreerd merk. Daarom vind je er overal een ‘®’ achtter. Niet voor niets doen ze dit; Duette ® shades zijn namelijk uniek en bieden vele voordelen. Dit komt door het ingenieus gebruik van een dubbele stoflaag. Zo blijft de warmte bijvoorbeeld hangen tussen de stoffen en ontsnapt het niet gauw naar buiten. Daarom worden Duette ®shades ook wel energiebesparend en duurzaam genoemd.

Ook vallen de systeemkoorden bij Duettes ® tussen de dubbele stoflaag en zijn er geen gaatjes in de stof zichtbaar. Dit maakt het geheel verduisterend als je kiest voor een verduisterende stof. Daarnaast zijn Duettes ® ook erg zacht en zien ze er chique en trendy uit.

Plissé of duette?

Duette ® biedt zoals je leest veel voordelen. Toch vindt niet iedereen het even mooi. Ook is er bij Duette ® minder keuze uit stoffen mogelijk. Plissé is dus misschien wat simpeler, maar hier is wel meer variatie in mogelijk.

Of je nu kiest uit plissé of Duette ®, ze hebben beide één groot voordeel: ze zijn geschikt voor diverse ‘moeilijke’ ramen zoals dakramen. Dit maakt plissé en Duette ® aantrekkelijk


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *