hond in huis


Justa, onze gastblogger, heeft inmiddels al vier columns geschreven. Haar laatste column, Column #4: Hondsdol, werd zo leuk ontvangen. En dat terwijl het niet eens gaat over interieur. Daarom kwam ik op het idee om wat verder te kijken dan potten verf, stoffen voor de bank, een visgraatvloer of een mooie salontafel. In dit blog vertel ik je hoe je ervoor zorgt dat iedereen zich thuis voelt in huis. Ook je hond(en) of katten.

Mag jullie hond op de bank?

Wij hebben tot een jaar geleden een hond gehad thuis. Echt een schatje was het. Toen ze nog een pup was, hadden we besloten dat ze niet op de bank mocht. Maar zoals elke hondeneigenaar zich wel kan voorstellen: die puppy-ogen doen echt wat met je. Dus: onze hond mocht op de bank. Wel op een kleedje. Hondenliefhebbers zijn zo makkelijk te paaien..

hond in huis

Ik snap het wel hoor. De keuze tussen een mooie bank waar je baasje(s) op ligt of zo’n saaie mand die ook nog eens koud is (want: dichtbij de vloer). Als je dan een kussen of mand op de vloer wil leggen, zorg dan in ieder geval voor een orthopedisch hondenkussen. Wij slapen ook niet op een standaard matras, toch? En onze stoelen moeten ook goede ondersteuning bieden. Biedt diezelfde ondersteuning dan ook aan je hond.

Wij slapen ook niet op een standaard matras, toch?

Eten en drinken: niet zomaar uit een bak

Ik heb ooit eens gezien dat er naast die standaard, saaie voerbakken ook toffe voerbakken met een stijlvol design zijn. Wij hadden altijd van die saaie voerbakken die we het liefst in een hoekje verstopten, omdat ze er niet echt stijlvol uitzagen. Nu kan je dus bij een hondenboetiek zoals The Pet Empire mooie voerbakken kopen die geen doorn in het oog zijn, maar die je juist graag ziet. En je hond dus ook!

Toffe foto’s van je honden

Mijn schoonzusje heeft een hele lieve hond en als verrassing voor haar ouders heeft ze haar hond laten fotograferen in toffe VOC achtige stijl. Zo tof geworden! Zij heeft ze op aluminium laten afdrukken. Leuk om naast foto’s van jezelf , je gezin en vrienden ook foto’s op te hangen van je hond. Hij of zij is immers ook onderdeel van het gezin. Je hond merkt er misschien niet zo veel van, maar het is wel supertof. Vooral als je een goede fotograaf hebt gevonden. Alle details van het koppie van je lieve viervoeter.. Echt een aanrader!

Oh, en als we het over aanraders hebben. Als je een hoogpolig vloerkleed hebt, haal die dan alsjeblieft weg. De nagels van je hond kunnen echt schade aanrichten aan je vloerkleed. Iets met ervaring..


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *