Gietvloer in huis


Ik zie het steeds vaker. De mix tussen industrieel en sfeer, strak en klassiek. Voor veel mensen zorgt dat voor een lichte error, want “Strak” en “Sfeer”. Kan dat? Zeker weten! Gietvloeren hebben in de afgelopen jaren al veel woonharten weten te veroveren. En na dit blog gaat jouw woonhart ook sneller kloppen van een mooie gietvloer!

De moderne look van een gietvloer

De eerste keer dat ik een complete woning met gietvloer zag, dacht ik dat ze de bedekking voor het laminaat vergeten waren weg te halen. Ik snap dat jij misschien ook nog even moet wennen. We zijn toch een beetje gehecht geraakt aan de klassieke laminaatvloer of zelfs nog tegels. Toch droom ook ik inmiddels van een gietvloer. Stoer, modern, strak, divers (ook niet onbelangrijk) en perfect om te mixen en matchen.

https://www.instagram.com/p/CBiTCT0j3Pw/

Als je dit ziet, wordt je toch op slag verliefd?! Het fijne aan gietvloeren is dat het erg mooi te combineren is met andere natuurlijke en industriële materialen. Denk aan staal, hout, wol, katoen.. Het geeft je woning ook gelijk een extra luxe uitstraling. Ongeacht hoe groot je woonkamer of keuken ook is, de gietvloer maakt alles ruimtelijker. Combineer met veel natuurlijke tinten – een stoere groentint bijvoorbeeld – en stijl af met mooie accessoires zoals hierboven en jouw woonkamer past zo thuis in een trendy woonblad!

Wat extra gietvloer inspiratie

Je komt hier immers voor wooninspiratie. Instagram is toch wel echt mijn grootste inspiratiebron. En hopelijk nu ook voor jou! Check de leukste en mooiste woonkamers en keukens met gietvloeren hier.

https://www.instagram.com/p/CBKwhUbjRRr/
https://www.instagram.com/p/B-m-3TUDy0U/
https://www.instagram.com/p/CASA5cujEou/
https://www.instagram.com/p/B3nG3KpFvXT/

Laten we het over de prijs hebben

Ik heb even wat onderzoek gedaan. Ik dacht namelijk dat gietvloeren echt ont-zet-tend duur waren. De gietvloer prijzen vallen echter juist prima mee. Natuurlijk, je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Op internet vind je vierkante meter prijzen die variëren van €30 tot €130 per m2. Vind ik nog best meevallen, als je ziet wat een gietvloer met je woning kan doen. Oke, het is even een investering, maar ik geloof er heilig in dat jouw woning meer waard wordt dankzij een goed gelegde gietvloer. Het opvragen van offertes is trouwens ook nooit verkeerd, he?!

Als je er echt voor wil gaan, raad ik je wel aan om even met een adviseur af te spreken. Zij kunnen aan de hand van verschillende factoren, zoals de ondervloer en het aantal lagen. Voor een garage wordt vaak één laag aangebracht. Leuk, voor een garage. Maar voor een gietvloer in de woonkamer moet een professioneel bedrijf toch echt vaker terug komen. Eén simpele coating al direct een gietvloer noemen.. Dat bestaat niet. Dus pas op wat ze je beloven!

Uitgelichte afbeelding via Huizedop
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *