web analytics
0

Wat ik wel en niet ga missen aan het wonen in een studentenhuis

25 maart 2015
wonen in een studentenhuis

Wonen in een studentenhuis is eigenlijk wel iets wat je gedaan moet hebben in je leven. Ik heb samengewoond met vijf lieve huisgenootjes en alhoewel ik sommige dingen echt vreselijk vond, waren er natuurlijk ook hele leuke kanten en heb ik echt een hele leuke periode gehad in dit huisje!

Wat ik wel ga missen:
.. Gezellig bij elkaar buurten.
.. Altijd iemand om te kletsen.
.. Nooit alleen thuis.
.. Samen eten.
.. Samen koken.
.. Niet afspreken, maar gewoon even binnenlopen bij elkaar.
.. Suiker lenen.
.. Kaas lenen.
.. Mijn balkonnetje.
.. Mijn leuke huisgenoten.
.. Huisgenootjes die wel eens je was opvrouwen.
.. Huisgenootjes die je afwas doen.
.. Huisgenootjes die je pakketjes aannemen.

Wat ik niet ga missen:
.. Het wachten op de douche.
.. Het wachten tot je kan koken.
.. Overduidelijk horen kletsen van je buurvrouw.
.. Zachtjes praten voor de buurvrouw.
.. Een plankje in de koelkast.
.. Dat je nooit alleen thuis bent.
.. Douchen met de deur op slot.
.. Laat thuis komen en zachtjes praten.
.. De kleine ruimte waar ik nu in woon.
.. De keuken die vol staat met afwas.
.. Een vol wasrek.
.. Muizen.

P.S.: As we speak ben ik de sleutel van ons huisje aan het ophalen. Althans.. Als je dit in de loop van de dag leest dan, niet om 6 uur ‘s morgens!

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

40 Comments

 • Tessa | 52druppels.nl

  ik heb nooit in een studentenhuis gewoond, maar volgens mij ben ik daar ook echt niet geschikt voor… mijn frustratie tolerantie ligt nogal laag… 😉

  25 maart 2015 at 06:21 Reply
  • Annemijn

   Dit idd. Als ik wil slapen moet het stil zijn. Bijvoorbeeld.

   1 april 2015 at 10:22 Reply
 • Justine

  Zo blij voor je dat jij en Stephen een plekje hebben gevonden! Het is wel te gek dat je toch de ervaring van een studentenkamer hebt meegekregen. Denk dat je er nooit spijt van zult krijgen, ondanks de ‘nadelen’ haha! 🙂

  25 maart 2015 at 07:08 Reply
 • Celeste

  Zo leuk dat je nu je eigen plekje hebt met Stephen! Ik woon momenteel ook in een studentenhuis, maar heb gelukkig geen last van muizen haha. Snel afkloppen, want ken er genoeg die dat wel hebben. Heel veel plezier straks met het ophalen van de sleutel!

  25 maart 2015 at 07:42 Reply
 • Dagmar

  Echt een superleuk artikel en ben echt onwijs trots op je dat je op deze leeftijd al kunt samenwonen en hier de kans voor hebt. En dat je ook nog eens heerlijk voor een half jaar extra vertrouwen hebt gekregen dat je ook onwijs sterk bent als je op jezelf woont! Weet zeker dat deze stap geweldig zal zijn en ik wens jullie onwijs veel geluk toe <3

  25 maart 2015 at 07:50 Reply
 • Lucinda

  Dit haalt wel veel herinneringen op van toen ik woonde in een studentenhuis. Gelukkig hadden we wel allemaal onze eigen keuken, dat vond ik wel heel fijn. Maar het was wel super irritant om als je net wilde gaan douchen, je iemand anders al hoorde gaan. Of het delen van de wasmachine en drogertijd… ugh… maar ook ergens mis ik het wel. De pokeravonden en het midden in een gave stad zitten enzo. Veel plezier met het klussen in je nieuwe huisje! xxx Lucinda

  25 maart 2015 at 07:59 Reply
 • Sophie

  Ieeek muizen!? Was je tandenborstel-val ervaring iets minder erg hihi? Leuk lijstje!

  25 maart 2015 at 08:04 Reply
 • Denise

  Aaah wat een heerlijk artikel, ik verwachtte ‘m al. Vandaag de sleutel, aaaah. Wish you all the best! En als je binnenkort een keer zin hebt in sushi dan weet je me te vinden, met alle meiden gaat het denk ik nog wel even duren.. Liefs

  25 maart 2015 at 08:36 Reply
 • Kim | Kimsbloglife

  Leuk om te lezen! Het zou toch niets voor mij zijn denk ik. Ik ben graag rustig alleen, en die gedeelde douche en keuken zou ik haten denk ik! Zeker als er dan zoveel vuil ligt en er muizen zitten, brrrr! Ik was ooit eens bij een vriendin op kot in de keuken en we zagen gewoon een muis over het aanrecht lopen, degoutant!

  25 maart 2015 at 08:39 Reply
 • Frauke

  Leuk om te lezen! Ik heb nooit met andere studenten samengewoond, dus het is niet heel herkenbaar maar ik kan me wel vanalles inbeelden :D. Lijkt me inderdaad wel gezellig dat je snel kan binnenvallen bij je buren, maar privacy en dat je er geen rekening mee moet houden is nog veel chiller! Wat leuk dat jullie vandaag de sleutel halen, zo spanennd! X

  25 maart 2015 at 08:40 Reply
 • chucky1012

  Hartelijk gefeliciteerd en heel veel geluk samen in een mooie en fijne toekomst…..
  Ik kan goed begrijpen dat je heel wat gaat missen maar je hebt je geluk gevonden.

  Xoxo

  25 maart 2015 at 08:46 Reply
 • Ingeborg

  Super leuk artikel mop en ik denk dat veel mensen die samenwonen deze mening met je delen! PS: NOG MAAR 5 UUR!

  25 maart 2015 at 08:48 Reply
 • Eline

  Wat een leuk artikel. Ik heb nog nooit in een studentenhuis gewoond, maar je krijgt je sleutel!! Super gaaf en ik wens je echt al het plezier van de wereld ^^

  25 maart 2015 at 09:00 Reply
 • Sophie

  Hihi ik kan me er niets bij voorstellen, maar ik kan wel bedenken dat al die dingen wel en niet leuk zijn. Have fun today! <3

  25 maart 2015 at 09:15 Reply
 • Mariska

  OH de punten die je aangeeft bij wat je niet gaat missen zijn zo herkenbaar! Al had ik dan ook nog een huisgenootje die afwaste zonder afwasmiddel dus alles bleef vet, mijn dure masker voor de helft in een keer op had gemaakt zonder te vragen en mijn kleren ‘leende’. Maar het had ook zeker iets leuks 🙂

  25 maart 2015 at 09:16 Reply
 • Esther

  Hihi leuk om te lezen! Ik wil ook heel graag op kamers, maar denk dat het hem voor mij niet gaat worden. Wel heel fijn dat je nu beide hebt ervaren, erg tof. En wat spannend dat je nu de sleutels op aan het halen bent! Liefs

  25 maart 2015 at 09:23 Reply
 • Linda

  Aaaah wat spannend dat je de sleutel op gaat halen! Ik snap de puntje die je gaat missen denk ik wel, het lijkt mij erg gezellig om met anderen te wonen en zeker omdat het je eerste stap naar vrijheid is. Al zal ik gek worden van al het lawaai en wachten haha 🙂

  25 maart 2015 at 10:43 Reply
 • Bente

  De lijst met leuke dingen aan samenwonen is veeeeeel langer dan die van het wonen in een studentenhuis, dat weet ik zeker!

  25 maart 2015 at 10:47 Reply
 • Kimberly

  Hahahaha, ‘muizen’, dat komt me zo bekend voor! Ik woon inmiddels al een jaar niet meer in een studentenhuis maar ik heb nog steeds rillingen als ik denk aan die muizen. Dan lag ik in bed en zag ik opeens een muis voorbij rennen aan de andere kant van de kamer. Nooo.

  25 maart 2015 at 11:17 Reply
 • Maureen

  Ik heb nog nooit in een studentenhuis of op welke manier dan ook, op mijzelf gewoond. En dat terwijl ik ook al wel 22 ben.. Aan de ene kant zou ik het graag willen, omdat ik dan eindelijk een eigen plekje heb en ik het zelf kan inrichten, geen last van mijn ouders heb en voornamelijk meer zelfstandiger word. Maar in huis wonen heeft nog te veel voordelen. Zo kan ik nog lekker doorsparen en doet mijn moeder het koken en de was hihi. Natuurlijk moet ik wel kostgeld betalen en het huis schoonmaken enzo, maar het is wel fijn zo..

  25 maart 2015 at 11:22 Reply
 • beautifulday4makeup

  Dit is echt heel erg herkenbaar!

  25 maart 2015 at 11:23 Reply
 • Neeltje | Thoughts in Style

  Ah wat spannend allemaal!

  25 maart 2015 at 11:45 Reply
 • Renske

  Heerlijk artikel. En zó herkenbaar! Geniet van vandaag! 🙂

  25 maart 2015 at 11:57 Reply
 • lonneke

  Ik ben heel erg blij voor je meid, spannend allemaal!
  Leuk artikel heb je ervan gemaakt. Die privacy lijkt me echt heel fijn.
  Liefs Lonneke

  25 maart 2015 at 12:04 Reply
 • Eline

  Jaa ik vind ok wel dat iedereen in een studentenhuis gewoond moet hebben! Je leert voor het eerst op eigen benen staan en dit leer je met vallen en opstaan iets wat niemand wil missen natuurlijk!

  25 maart 2015 at 12:25 Reply
 • wendy

  MUI-ZEN???! holy.. Hopelijk is je 5e huisgenoot dan een kat? Je punten zijn zoo herkenbaar! Vooral het samen eten en koken mis ik. Alle privacy-gerelateerde puntjes mis ik niet…

  25 maart 2015 at 12:30 Reply
 • Sanne Jorna

  Wauw super leuk lijstje Anne. Ik kijk uit naar de berichten over je eigen huisje.
  Xoxo

  25 maart 2015 at 12:39 Reply
 • Demi

  Leuk dat je samen gaat wonen 🙂 Ik woon momenteel ook nog op kamers, maar eigenlijk kan ik me bij de dingen die je niet gaat missen alleen vinden in de kleine ruimte. Ik zou het heerlijk vinden om een gescheiden slaapkamer en woonkamer te hebben. Verder hebben we hier dikke muren, ik hoor haast nooit een van mijn huisgenootjes en ik heb het privilege samen te wonen met schoonmaakfreaks haha!

  25 maart 2015 at 14:09 Reply
 • Denise

  Hahah hierdoor den ik toch nog wel even na voordat ik op kamers ga wonen :’)

  25 maart 2015 at 14:56 Reply
 • Elze

  Ohh, je sleutels voor het eerst in je handen geduwd krijgen. Ik weet dat moment nog zó goed! Vooral de eerste keer je voordeur open doen dat is dan ineens helemaal een magisch moment geworden. Zo fijn! Geniet er van!

  25 maart 2015 at 16:05 Reply
 • Lisa

  Ik woon nu in een (vrij rustige) studentenflat en ik deel mijn unit met één huisgenoot. We zijn allebei heel netjes en schoon, dus ik heb nergens echt last van.
  Het klinkt misschien stom, maar ik zou nog best even (een jaartje?) in een echt studentenhuis willen wonen. Waarschijnlijk vind ik het echt vreselijk, want continu mensen om me heen en rotzooi zijn echt allebei niks voor mij. Maar ik heb het nu wel heel luxe hier en ik denk dat ik in een studentenhuis wel veel over mezelf kan leren. En soms lijkt het me toch wel fijn om meer mensen te hebben om mee te eten of even te chillen. Mijn huisgenoot zijn allebei eerstejaars van dezelfde studie en ik vind het toch wel leuk om ervaringen van anderen te horen, ook al zit ik ook bij een studentenvereniging.

  Maar goed, verder vind ik het helemaal prima zo! Heel veel plezier en succes en alles met je nieuwe huisje, ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen!

  25 maart 2015 at 16:55 Reply
 • Isabel Cristina

  Super leuk dat je samen gaat wonen, ik kan mij voorstellen dat je heel veel dingen gaat missen maar er staat iets heel leuks op je te wachten. Geniet ervan!

  26 maart 2015 at 00:46 Reply
 • DQ

  Wat spannend allemaal! Ik kan me voorstellen dat het een grote overgang is.

  26 maart 2015 at 12:28 Reply
 • Evelien

  Ah wat een leuke lijstjes! Wat tof dat je gaat samen wonen, super leuk! 🙂 Geniet ervan!

  Liefs! Evelien

  26 maart 2015 at 20:21 Reply
 • Daphne

  Echt superspannend allemaal, maar ik weet zeker dat het je gaat bevallen!

  26 maart 2015 at 20:21 Reply
 • Eilish (artisticstateofmind)

  Lijkt me toch veeel fijner, een eigen huisje! Echt super leuk Anne!

  29 maart 2015 at 00:55 Reply
 • Amelie

  Ben ik even blij dat ik een ruime studentenflat woon met mijn eigen badkamer en een keuken met genoeg pitten! Ik kan me nog wel eens ergeren aan de rotzooi, lucht of afwas, maar verder ben ik dol op mijn studentenhuisje! Al snap ik ook wel dat je lekker op je eigen wil!

  7 april 2015 at 22:18 Reply
 • Leave a Reply