Lagere energierekening


Wil jij ook besparen op de maandelijkse lasten? Naast de hypotheek of huursom is de energierekening een van de grootste terugkerende last. En de laatste jaren gaat de gas- en stroom rekening alleen maar verder omhoog. In deze blog vind je daarom een aantal concrete tips om te besparen op energie.

Zo bespaar je op de energiekosten

Hieronder kan je tips vinden om energie te besparen. Dit zijn natuurlijk zomaar een aantal voorbeelden. Er zijn nog veel meer zaken waar je rekening mee kunt houden. Een overzicht met handige energiebespaartips vind je hier.

 1. Vervang gloeilampen door spaarlampen. Elke gloeilamp die je vervangt door een spaarlamp levert een besparing op van 40 euro per jaar.
 2. Plaats een waterbesparende douchekop. Het verbruikt daalt met meer dan de helft terwijl het comfort hetzelfde blijft.
 3. Laat de kraan niet openstaan tijdens het scheren, de afwas, …
 4. Isoleer je warmwaterleidingen zodat de warmte niet verloren kan gaan.
 5. Laat je wasmachine enkel draaien als je een volle machine kan laten draaien. Je bespaart hierdoor op elecktriciteit en water.
 6. Let bij de aankoop van nieuwe elektro toestellen op het verbruik. Probeer zoveel mogelijk toestellen met een A label te kopen.
 7. Neem vaker een douche dan een bad. Een douche kost je vijf emmers, een bad dertien emmers warm water.

Overstappen naar een goedkoper energiecontract

Veel mensen zijn al jarenlang klant bij dezelfde energieleverancier. En dat heeft ook wel een aantal voordelen. Je weet immers precies waar je aan toe bent. Maar in de energiemarkt werkt het juist zo dat vaste klanten vaak niet beloond worden met het goedkoopste energiecontract. Juist nieuwe klanten die overstappen worden beloond met scherpe tarieven en/of een scherpe welkomstactie. Daarom is het in de praktijk handig om jaarlijks energieleveranciers te vergelijken en over te stappen op de – op dat moment – goedkoopste aanbieder.

 1. Jaarlijks overstappen van energie loont
 2. Kies bij voorkeur elk jaar voor een 1-jarig contract
 3. Via www.energiehunter.be kan je eenvoudig alle leveranciers met elkaar vergelijken
 4. Overstappen gaat eenvoudig: sluit het nieuwe contract af
 5. De nieuwe leverancier regelt vaak het opzeggen van het oude contract
 6. De nieuwe leverancier begint met leveren van gas en stroom op de afgesproken datum


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *