web analytics
0

Weekend naar kerstmarkt Keulen

15 december 2014
kerstmarkt Keulen

Een telefoonloos-weekend, dat kan ik afgelopen weekend wel noemen. En.. Ik vond het heerlijk! Afgelopen weekend ben ik in Keulen geweest samen met Stephen, zijn ouders en zijn broertjes. We bezochten de kerstmarkten van de stad en genoten van het moois dat Keulen te bieden had! Ik wilde heel graag eens naar een kerstmarkt en was er nog nooit geweest. Zo leuk om eens mee te maken!

Gisteren – zaterdag – ben ik samen met Stephen naar Venlo gereden met de auto en daar zijn wij op de trein gestapt naar Keulen. Zover ik mij kan herinneren, was ik nog niet in Keulen geweest. Ook was ik nog nooit op een (Duitse) kerstmarkt geweest. Zodra je het station uitloopt loop je tegen de gigantische dom-toren aan. Wat een ding! Je ziet ‘m op de foto hierboven maar dat geeft totaal niet weer hoe groot dat ding is, maar het is echt een mega-apparaat.

Helaas regende het de eerste dag behoorlijk en was het ook nog ontzettend druk, maar dat mocht de pret niet drukken! Samen met Stephen zijn we zonder kaart de stad in gedoken en hebben zo 5 van de 6 kerstmarkten gevonden. Alle kerstmarkten hadden een eigen thema, zoals een markt voor kinderen, met een ijsbaan of met chocola. Eigenlijk waren de markten verder wel hetzelfde, je kon overal Glühwein drinken, braadworst, crêpes, aardappelkoekjes en hete kastanjes eten en prullaria kopen. Alleen de kraampjes met prullaria waren overal anders. Als lunch aten we zaterdag een braadworst op een broodje, zo typisch.. Maar dat hoort erbij!

Foto’s heb ik niet echt gemaakt, ik heb mijn telefoon bijna niet in mijn handen gehad en kwam ‘s avonds in het hotel met een 92% volle batterij. Voor we incheckten hebben we nog gegeten bij een Italiaan ergens in Keulen. Ontzettend lekker! Echt een onwijs lekkere pizza. Op de terugweg zagen we pas hoe mooi de stad was met alle lichtjes, dat zie je natuurlijk beter in het donker. Wat me opviel aan Keulen was de grote hoeveelheid aan mensen die langs de kant van de straat zaten om te bedelen. Ik zeg bewust geen zwerver, of iets in die trant. Sommige mensen (en hun honden) zagen er té verzorgd uit om op straat te wonen.. Ik weet het niet zo goed!

De volgende dag – zondag – zijn we lopen vanaf het hotel naar de stad gegaan. Dat was iets meer dan 5 kilometer, met een tussenstop bij een kerstmarkt. Daarna zijn we nog naar één kerstmarkt teruggegaan omdat ik ontzettend leuke ornamenten had gezien voor in mijn kerstboom, maar waar ik over twijfelde. Ik wilde ze toch erg graag hebben en nam ze mee. Die laat ik van de week nog even op mijn blog of Instagram (of allebei) zien! Ook kocht ik nog een zilveren ster (komt ook nog voorbij). Als ‘lunch’ konden Stephen en ik niet kiezen dus daarom kozen we ervoor om een crêpe (dunne pannenkoek) te delen, maar ook om aardappelkoekjes (een soort rösti-rondjes) met appelmoes te delen. We hebben ons gedragen als echte toeristen!

Daarna zijn we op gemak naar het station gewandeld en hadden we precies de trein naar Mönchengladbach, om daar over te stappen op de trein naar Venlo. Super snel! Tipje: mocht je met de auto tot de grens willen rijden (in verband met winterbanden?) en vanaf daar met de trein willen.. Bij station Horst-Sevenum kun je uitstekend gratis parkeren en kan je zo naar Venlo, waar de trein naar Mönchengladbach gaat. Daar kan je weer overstappen op verschillende treinen in Duitsland.

Foto’s heb ik dus niet, ik had een weekendje ‘offline’. Toen ik eenmaal thuis kwam was het ook al behoorlijk donker.. Maar die houd je tegoed! Kerstmarkt Keulen vond ik heel erg leuk, maar je moet wel een beetje tegen de drukte kunnen..

Ben jij wel eens op een kerstmarkt geweest?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

47 Comments

 • Lucinda

  Kerstmarkten vind ik altijd wel leuk om te zien, maar ze zelf opzoeken, dat dan ook weer niet. Ik houd niet zo van die drukte en dat iedereen om elkaar heen aan het schuiven is. Ik ben ooit met school eens naar een kerstmarkt in Duitslands geweest, maar weet niet meer hoe die plaats heet, was ook prachtig om te zien! xxx Lucinda

  15 december 2014 at 07:14 Reply
 • Annemijn

  Wat leuk zeg! Ik ben nooit naar een kerstmarkt in het buitenland geweest.

  15 december 2014 at 07:36 Reply
 • sophie

  Zonder telefoon kun je denk ik ook veel beter genieten! Ik ben nog nooit naar een kerstmarkt geweest maar het klinkt gezellig!

  15 december 2014 at 08:20 Reply
 • Simone

  Heerlijk zo’n weekje weg! Ik ga volgende week naar Antwerpen, ook lekker genieten:)

  15 december 2014 at 08:25 Reply
 • Kim | Kimsbloglife

  Leuk om te lezen! Ik ben een vijftal jaar geleden ook al eens geweest met school, en nu donderdag en vrijdag ga ik met twee vriendinnen, ik kijk er al naar uit! 🙂

  15 december 2014 at 08:28 Reply
 • Esther

  Heel leuk verslagje, Keulen is een geweldige stad! Kerstmarkt in Aachen was ook flink druk, maar het heeft ook wel weer wat vind ik 🙂

  15 december 2014 at 08:37 Reply
 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla

  Vandaag moeten we het met woorden doen, ook leuk! Lijkt mij heerlijk om je niet druk te maken om je telefoon.

  Keuken lijkt mij gezellig, prettig geschreven!

  15 december 2014 at 09:30 Reply
 • Mariska

  Zelf ben ik nog nooit op een kerstmarkt geweest eigenlijk, maar ben wel benieuwd naar hoe het eruit ziet en hoe het nu is. Ook qua sfeer 🙂 Misschien dat ik er toch nog wel eens naartoe ga.

  Een telefoonloos weekend is lekker ja!

  15 december 2014 at 09:50 Reply
 • Frauke

  Wat een leuk verslagje! Klinkt als een geslaagd weekendje! De Dom is echt indrukwekkend groot lijkt me, ik wil supergraag eens naar Keulen toe. Lijkt me zo gezellig! En fijn dat je bijna telefoon-loos was, dat toont wel aan hoe gezellig het was :D! X

  15 december 2014 at 10:16 Reply
 • Svenja

  Heerlijk al die kerstmarkten <3 Klinkt echt als een perfecte en super gezellige dag!

  15 december 2014 at 10:33 Reply
 • Céline

  Bedelen schijnt echt ontzettend goed te verdienen. Ik zag daar een keer een programma over op tv. Het levelt ze wel een paar honderd euro per dag op!!! :O
  Ik ga komend weekend met mijn vriend naar de kerstmarkt in Dusseldorf. Heb er echt heel erg veel zin in. Ik ben zo gek op al die lichtjes en de gezellige sfeer van zo’n markt.

  15 december 2014 at 10:36 Reply
 • Marieke

  Soms is dat zo lekker, zonder telefoon. Ik koop ook altijd expres géén internet in het buitenland. Ik ga alleen op Wifi om mijn blog te checken (op persreis, niet eens als ik gewoon op vakantie ben, dan doet iemand anders dat) en te app’en naar familie dat we nog leven, haha!

  15 december 2014 at 11:04 Reply
 • Justine

  ah wat fijn zon weekendje! Ik wil eigenlijk ook nog heel graag naar de kerstmarkten, maar kan er geen tijd voor vinden 🙁

  15 december 2014 at 11:08 Reply
 • Eline

  Keulen is echt een leukes stad! Lijkt me super leuk om heen te gaan tijdens kerst ^^

  15 december 2014 at 11:25 Reply
 • Anneleen

  Fijn dat je zo’n weekendje zonder telefoon hebt gehouden, dat kan echt deugd doen denk ik! Ik bezocht een aantal jaar geleden de kerstmarkt in Keulen en ik vond deze ook erg gezellig! De dom is inderdaad gigantisch, maakt echt indruk hé

  15 december 2014 at 11:34 Reply
 • Linda

  Een Duitse kerstmarkt ben ik nog nooit geweest; wel halverwege november in Valkenburg, daar begint het hele kerstgebeuren heel erg vroeg haha. Daar is het helemaal over de top, met een buitenkerstmarkt en twee kerstmarkten in de verschillende grotten (heel apart om te zien, wel heel leuk!) én twee keer in de week een kerstparade door de stad haha.
  Wel lekker hoor, een weekend zonder je telefoon 🙂

  15 december 2014 at 11:35 Reply
 • Sophie

  Heerlijk zo’n telefoonloos weekend; dat zou ik ook eens moeten doen haha! Ik ben ontzettend benieuwd naar je aankoopjes! Ik wil heel graag naar de Kerstmarkt in Dusseldorf, die was 3 jaar geleden heel leuk 🙂

  15 december 2014 at 11:42 Reply
 • Nina Simplynspecial

  Ondanks dat ik half Duits ben, heb ik nog nooit een Duitse kerstmarkt bezocht. Schandalig!

  Fijn om te horen dat je hebt genoten zonder telefoon 🙂 moet kunnen toch af en toe! Even quality time met loved-ones

  15 december 2014 at 11:47 Reply
 • Kim

  Wat heerlijk zo’n weekend er tussenuit. Je telefoon is dan wel het laatste waar je aan denkt. Ik vind de kerstmarkten in Duitsland altijd erg leuk eruit zien. Wil er nog steeds een keer heen!

  15 december 2014 at 12:21 Reply
 • Melissa

  Wat leuk dat je hier geweest bent, ik ga komende zondag naar Keulen met m’n vriend! Ben erg benieuwd 🙂

  15 december 2014 at 12:21 Reply
 • chucky1012

  Wat leuk en gezellig dat jullie naar de kerstmarkt in Duitsland geweest waren 😉

  15 december 2014 at 12:54 Reply
 • Diana Carlton

  Wat leuk een kerstmarkt! Ik ben nog nooit op een “echte” kerstmarkt geweest. Ik kan niet zo goed tegen de drukte, maar het lijkt mij wel leuk om een keer te doen!

  15 december 2014 at 13:48 Reply
 • Anouk

  Keulen is zo mooi! Vind het een heerlijke stad. Lijkt me helemaal gaaf nu het in kerstsfeer is.

  15 december 2014 at 14:06 Reply
 • Lisanne

  Leuk Anne! Ik ging vroeger bijna ieder jaar naar de kerstmarkt in Köln, zo leuk altijd

  15 december 2014 at 14:43 Reply
 • Bianca

  Ahh wat leuk! Ik ben weleens naar oberhausen geweest, maar niet voor de kerstmarkt! Wil nog wel eens naar een duitse kerstmarkt, :d

  15 december 2014 at 16:19 Reply
 • Xaviera

  Heerlijk zo’n weekendje offline doorbrengen! Leuk verslag om te lezen, gezellig dat jullie bij al die verschillende kerstmarkten zijn geweest!

  15 december 2014 at 16:48 Reply
 • Yvet

  Hele mooie foto! En lijkt me heel erg leuk zo’n weekendje!

  15 december 2014 at 16:55 Reply
 • melissa

  Fijn verslagje! Ik ben al een paar keer in Keulen geweest, maar nog nooit in de kerstperiode. Lijkt mij zeker de moeite om eens te doen 🙂

  15 december 2014 at 16:59 Reply
 • Denise

  Kerstmarkten zijn geloof ik niet zo mijn ding, maar hoe jij het beschrijft klinkt het wel leuk! Misschien volgend jaar? (:

  15 december 2014 at 17:01 Reply
 • Marloes

  Klinkt als een heerlijk weekend! Keulen is erg leuk! Ik ben er 2 jaar terug geweest!

  15 december 2014 at 17:23 Reply
 • Deisy

  Ik vind Keulen echt een prachtige stad: ben er vorige maand nog geweest. Kan ik iedereen ook echt aanraden. Ik ben zelf niet naar kerstmarkt geweest, maar ben wel benieuwd zeg.

  15 december 2014 at 17:44 Reply
 • Neeltje | Thoughts in Style

  Ik ben dus nog nooit op een kerstmarkt geweest maar dat lijkt me heel gaaf!

  15 december 2014 at 19:04 Reply
 • Anna

  Wat ontzettend leuk! Ik weet niet of het me dit jaar nog lukt om naar een Kerstmarkt in Duitsland te gaan, maar die zijn echt altijd zo gezellig <3

  15 december 2014 at 19:23 Reply
 • Cindy

  Superleuk! Jammer dat je niet meer foto’s hebt geplaatst. Wij willen volgend jaar een weekendje naar Keulen voor de kerstmarkten.

  15 december 2014 at 19:42 Reply
 • Manon

  Wat super leuk om naar een kerstmarkt te gaan, ik ga a.s. weekend naar Brussel met mijn moeder daar zijn ook kerstmarkten, super veel zin in! <3

  15 december 2014 at 20:37 Reply
 • Anna

  Meestal is het nogal druk! Daar hou ik niet zo van. Dan kan ik geen foto’s maken, hihi! Leuk geschreven Anne! Liefs

  15 december 2014 at 20:44 Reply
 • Annette

  Ik ben naar Oberhausen geweest dit jaar. Heerlijk altijd om even op een kerstmarkt rond te struinen

  15 december 2014 at 21:04 Reply
 • Miriam

  Leuk om te lezen! Ik ben afgelopen zaterdag naar de kerstmark in Leer geweest (Duitsland), ook erg gezellig!

  15 december 2014 at 21:40 Reply
 • Eilish

  Ik was zaterdag in Oberhausen! Ook lekker druk! Keulen is ook erg mooi inderdaad! De kerstmarkten in Duitsland zijn het beste!

  15 december 2014 at 22:33 Reply
 • Fleur

  Wat een ontzettend leuk artikel! Ik was ook van plan om afgelopen weekend naar Keulen te gaan maar helaas ging dat niet meer door. Ik denk dat ik volgende week, als ik eindelijke kerstvakantie heb, misschien twee dagen ga. Lijkt me erg leuk!

  15 december 2014 at 23:35 Reply
 • Isabel Cristina

  Wat leuk dat je naar Keulen bent geweest! Ik ga deze week ook naar een kerstmarkt!

  16 december 2014 at 00:58 Reply
 • Whitney

  Heerlijk genieten zonder telefoon. Ik ben echt al heel lang niet meer naar een kerstmarkt geweest.

  16 december 2014 at 01:14 Reply
 • Evelien

  Ik ben een aantal jaar geleden in Keulen geweest en was toen ook zo onder de indruk van de enorme dom (het apparaat, haha). Het klinkt als een leuk weekend. Ik wil ook wel eens een Duitse kerstmarkt bezoeken, lijkt me erg gezellig en sfeervol.

  17 december 2014 at 17:03 Reply
 • Natasja van Dinther

  Ahh ik ben zo jaloers haha! Ik zie altijd die prachtige foto’s van de Duitse kerstmarktjes en ik ben zeker van plan er een keer langs te gaan!

  17 december 2014 at 21:35 Reply
 • Anna

  Klinkt als een heerlijk weekend! Maar het lijkt meer een weekend met z’n tweeën dan met het hele gezin van Stephen

  18 december 2014 at 23:55 Reply
 • Iris

  leuk! Ben eens met school in Keulen geweest 🙂
  Heerlijke stad inderdaad!

  19 december 2014 at 13:59 Reply
 • Annebelle

  Ik houd ervan! En je bedoeld waarschijnlijk Reibekuchen met die aardappelkoekjes, zo heerlijk!

  20 december 2014 at 20:14 Reply
 • Leave a Reply