smart home


Wie wil er nou niet alle technologische huishoudelijke apparatuur met elkaar verbinden en op afstand kunnen besturen? De nieuwste smart home technieken maken dit voor je mogelijk. Lees daarom hier snel wat smart home precies inhoudt en wat precies de voor- en nadelen kunnen zijn.

Wat is smart home?

Door alle technologisch huishoudelijke apparaten door middel van een bluetooth of wifi verbinding met elkaar te koppelen, ben jij in staat om deze apparaten op afstand te besturen. Van verlichting tot computer, televisie of verwarming, alles kan gekoppeld worden. Dit zorgt er voor dat jouw huis volledig in verbinding met elkaar staat. Het doel achter de smarthome technologie is om jouw leven zo comfortabel mogelijk te maken.

Voordelen van een smarthome

Het belangrijkste voordeel van smart home technologie is gemak. Hoe fijn is het dat wanneer je thuis komt er een aangename temperatuur in huis is, de lichten gaan branden en je favoriete muziek begint met spelen? Het gemak dat een smart home systeem met zich mee brengt verhoogt het wooncomfort aanzienlijk. Ook bespaar je flink op kosten die gemaakt worden. De smart home technologie leert jouw gedrag kennen hierdoor weet het systeem precies wanneer jij wel of niet thuis bent. Het systeem kan hierdoor precies bepalen wanneer bijvoorbeeld de verwarming aan of uit moet staan.

Nadelen van een smarthome

Veiligheid is een erkend nadeel om een smart home systeem aan te schaffen. Je geeft dieven en hackers de mogelijkheid om jouw huis binnen te komen zonder sporen achter te laten. Zo zijn ze in staat om je deuren te openen en lichten uit te zetten. Dit kan natuurlijk negatieve gevolgen voor je hebben. Ook privacy wordt vaak als nadeel omschreven. Producenten van smart home systemen hebben namelijk consumentengegevens nodig, om het product beter af te stemmen op de gebruiker. Hierdoor is het de vraag wat producenten precies met deze gegevens doen. Denk hier dus eerst goed over na voordat je gebruik gaat maken van een smart home systeem.

smart home


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *