wit interieur contrast


Een wit interieur is in de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Steeds meer mensen kiezen voor een (volledig) wit interieur. En wij geven ze groot gelijk. Het witte interieur, afgeleid van het Scandinavische interieur, ziet er supermooi uit. Als je de juiste balans vindt natuurlijk. Maar hoe doe je dat?! Wij leggen het je uit.

Verschillende soorten wit

Wie denkt dat er maar één kleur wit is, heeft het mis. Er zijn ontzettend veel soorten wit, waarbij de ene wittint net wat koeler of warmer is dan de ander. Kijk dus als eerste naar waar jouw voorkeur uitgaat: warm of koel? RAL-kleur 9010 is bijvoorbeeld wat koeler dan RAL-kleur 9003.

Contrast toevoegen aan een ruimte

Doordat veel meubels, wanden en misschien zelfs vloeren wit zijn, is het echt aan te raden om contrast toe te voegen aan je interieur. Dit kan je doen door lambrisering door middel van hout toe te voegen. Dit geeft een wat robuuste uitstraling en zorgt direct voor wat extra warmte in het interieur.

Mix daarnaast ook tussen verschillende materialen, zoals staal, wol en kunststof. Door met verschillende materialen te spelen, creëer je eenvoudig een mooi contrast.

wit interieur contrast

De juiste accessoires

Om het interieur zo clean mogelijk te houden, is het aan te raden om niet al te veel details toe te passen. Licht hout is bijvoorbeeld een geschikte kleur en geschikt materiaal om mee te variëren. Planten doen het ook altijd goed. Ze hebben namelijk niet alleen een leuke look, maar werken ook nog eens luchtzuiverend! En customize bepaalde meubels, zoals kasten, met gekleurde handvatten. Leer is momenteel erg populair en staat erg trendy binnen verschillende woonstijlen.

Raamdecoratie is daarbij ook heel belangrijk. Te veel natuurlijk licht is niet wenselijk, omdat wittinten al veel licht weerkaatsen. Zorg dat natuurlijk licht gefilterd binnen komt. Zo zie je hierboven dat een duo rolgordijn op maat contrast biedt, vanwege de open en gesloten banen. Liever een wat romantische sfeer creëren? Dan zijn vitrage gordijnen een betere optie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *