Pastelkleuren woonkamer


Dit gastblog is geschreven door Jeroen van Gessel (Osare-art.com)

Er zijn talloze manieren om jouw woonkamer een leuke sfeer te geven. Zoveel dat het lastig wordt om te bepalen wat er nou goed past bij jouw huis. De decoraties die je gebruikt in huis zijn natuurlijk afhankelijk van jouw stijl. Tijd voor wat inspiratie. Voor verschillende interieur stijlen geven we je decoreer tips om jouw woonkamer te decoreren. 

Lichte interieur stijl decoreren

De lichte interieurstijl maakt gebruik van lichte kleuren zoals grijstinten, wit, licht roze of andere pastelkleuren. Deze stijl is heel vrolijk. Door het gebruik van witte of beige wanden wordt het licht dat naar binnen schijnt goed weerkaatst wat veel natuurlijk daglicht geeft binnen. 

Om de woonkamer in een licht interieur te decoreren, zul je lichte kleuren moeten gebruiken. Om een meer warme landelijke sfeer te creëren kun je veel kussens gebruiken. Kussens in lichte kleuren en mooie zachte stoffen zullen een mooi effect geven. 

Pastelkleuren woonkamer
Bron: Osare Art

Een andere populaire decoratie die je steeds vaker ziet zijn de droogbloemen. In deze stijl kun kun je veel gebruik maken van droogbloemen in de woonkamer.  Wij raden je aan om dan te gaan voor gedroogd pampasgras. Gekleurde droogbloemen zouden in deze stijl teveel de aandacht trekken. Je kunt het pampasgras in een grote glazen vaas zetten, zo vormt het een mooi decoratie stuk. 

Op de wanden kun je gebruik maken van leuke posters. Een mooie posterwand zal een luxe indruk geven aan je interieur en een echte eyecatcher zijn. Gebruik dan ook in je posters lichte kleuren. Pastel kleurige posters of zwart wit posters met voornamelijk wit.

Woonkamer met industriële interieurstijl decoreren

In de industriële interieurstijl worden vaak donkere kleuren gebruikt, zoals zwart en bruin. Deze interieurstijl draait om stoer en natuurlijk. Dit wil je ook terug laten komen in jouw decoraties. 

Industriële woonkamer
Bron: Osare Art

Je kunt bij deze stijl veel natuurlijke decoraties gebruiken van hout of beton. Denk aan betonnen of houten beeldjes, of een klok. 

In een industrieel interieur is het belangrijk om een grote eyecatcher te hebben. Dit kan van alles zijn. Van een groot metaalbord met daarop een poster, zoals op de foto, tot een grote staande metalen lamp. 

Bij de industriële interieurstijl kun je goed planten gebruiken. De vazen van de planten zijn vaak van metaal om een stoere indruk te geven. Een robuuste houten bijzettafel is ook een perfecte toevoeging.

stoer interieur
Bron: Plantsome

Een moderne woonkamer decoreren

De moderne woonkamer is vaak minimalistisch en gebruikt niet veel decoraties. Toch kun je hier wel degelijk leuk decoreren. 

In de moderne stijl is het belangrijk om zwart en wit te gebruiken met maximaal één accentkleur. In de foto hierboven is duidelijk een contrast te zien tussen zwart en wit, dit kun je ook leuk meenemen in de decoraties. 

modern interieur
Bron: Funda

In de moderne interieurstijl is door de minimalistische indruk niet veel plek voor grote planten, wel kun je leuk kleine kunstplantjes of kleine kamerplantjes gebruiken. Deze plantjes kunnen een mooi plekje krijgen in een kast of op een wandplank. 

Als je graag een mooie eyecatcher wil in jouw moderne interieur, dan kun je het beste kijken naar een moderne poster of schilderij. Dit moderne poster of schilderij mag de accentkleur bevatten en zo de aandacht trekken. In de foto hierboven is de accentkleur oranje, het trekt daarmee de aandacht. Dit geeft een prachtige posterwand. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *