woontrends 2019


Je knippert twee keer met je ogen en 2018 is alweer voorbij. Een nieuw jaar betekent natuurlijk nieuwe woontrends. Om jou een kickstart te geven, hebben wij de woontrends voor 2019 voor je op een rijtje gezet. Voor welke ga jij dit jaar?

Woontrends 2019

De afgelopen jaren hebben we zoveel woontrends voorbij zien komen. Scandinavisch, botanisch.. Houd jij ze nog bij? Gelukkig hoef je niet tussen woontrends te kiezen, maar kan je ze naar wens samenvoegen. De botanische en industriële woontrends zijn bijvoorbeeld goed te combineren.

1. Ruw v.s. zacht

Het jaar 2019 draait om het vinden van de juiste balans. De trend ‘Ruw v.s. zacht’ houdt in dat je verschillende materialen, kleuren e.d. combineert. Een stoere, leren bank combineer je bijvoorbeeld met pasteltinten & zachte overgordijnen combineer je met een stoer soort behang. Contrast is key.

woontrends 2019

2. Spiced Honey

Elk jaar roept Flexa een ‘Kleur van het jaar’ uit. Onlangs was het weer zover en maakte het merk weer een nieuwe kleur bekend. De kleur van 2019 is ‘Spiced Honey’, een mooie mix van hazelnoot en beige. Het kleurenpalet is erg divers, je kan deze kleur namelijk combineren met zowel donkere kleuren als  pasteltinten. Benieuwd hoe anderen deze kleur combineren? Neem eens een kijkje op Pinterest!

3. Natuurlijke materialen en accessoires

Natuurlijke materialen in huis worden steeds populairder. Een houten vloer, houten meubels, planten, accessoires van kurk, bamboe en ga zo maar door. Bring back mother nature! Waarom dit ineens zo populair is geworden? We gaan steeds meer waarde hechten aan een duurzaam interieur. We willen graag meubels die in eigen land zijn gemaakt en tweedehands meubels zijn niet meer ‘stoffig’ of ‘saai’, maar juist heel gewild! Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens goed voor je portemonnee.

4. Tijd om te ontspannen

We hebben het al druk genoeg. Niemand wil na een lange werkdag thuiskomen in een nóg drukker huis. Je wil er juist tot rust komen. Creëer een relax plekje in huis waar jij heerlijk kan ontspannen. Rustgevende kleuren, zoals lavendel en blauwtinten, hebben effect op je gevoel, dus pas die toe. Dit kan door simpelweg accessoires in die kleuren, zoals kussens of dekens, toe te voegen. Een andere manier is om een kleurvlak op de muur aan te brengen.

Kortom, maak een plekje in je huis speciaal voor jezelf waar je even tot rust kunt komen na een lange dag werken. Het nieuwe jaar is het jaar waarin we wat vaker aan onszelf mogen denken. Je verdient het!

2019 woontrend


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *