vuurtafel maken


Vuurtafels zijn tegenwoordig ontzettend populair. Ongeacht de grootte van je tuin is er altijd een passende vuurtafel of vuurzuil te vinden. Maar heb je er ook al eens over nagedacht om je eigen vuurtafel te maken? Wij geven je een aantal tips om zelf je vuurtafel te maken.

Vuurtafel van houten maken: tips

Voordat je aan de slag gaat, hebben we eerst wat tips op een rijtje gezet. Lees ze goed door voordat je begint, want er staan voor het hele proces goede tips in.

  • Koop hout van goede kwaliteit. Steigerhout is een goede variant. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je vuurtafel genieten;
  • Zorg dat je grote schroeven gebruikt. Steigerhout bijvoorbeeld is een wat dikker materiaal, waardoor niet alle schroeven geschikt zijn. Het klinkt simpel, maar juist hier gaan veel klussers de mist mee in;
  • Kies een stabiele, waterdichte ondergrond voor je vuurtafel. Hout neemt vocht op en kan daardoor in de loop der tijd wat lelijker worden. Zorg daarom dat je een ondergrond hebt waar je vuurtafel op staat. Kunststof is een hele goede, maar stoffen tegels zijn ook aan te raden. Beide opties zijn op maat te knippen/snijden, waardoor je deze niet eens zal zien. Door de ondergrond kan het hout geen vocht opnemen en blijft hij dus langer mooi.
  • Maak ruimte vrij om je gasfles in op te bergen. Onder de inbouwbrander – en dus eigenlijk het tafelblad van je vuurtafel – blijft vaak een hoop ruimte over. Maak daarom een deurtje of schuifwand in de standaard van je vuurtafel. Zo kan je je gasfles altijd opbergen.

Let op de details

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips. Denk aan het aanschaffen van een goede inbouwbrander. Easyfires staat over het algemeen bekend om de goede kwaliteit, Adezz is weer wat goedkoper. Het is dus maar net wat je budget is. En ga je voor een glasombouw of niet? De details lijken vaak onbelangrijk, maar juist bij een vuurtafel is een inbouwbrander het belangrijkst.

Zorg je trouwens ook dat er rondom de inbouwbrander nog voldoende ruimte over is om je hapje en drankje neer te zetten?! Succes met het bouwen van je eigen vuurtafel!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *