keuken borden opstapelen


Het industriële interieur wordt elk jaar weer populairder. Niet gek ook, want deze stijlvolle interieurstijl is op elke bedenkbare manier wel te combineren. In een jaren ’30 huis of een nieuwbouwhuis? Alles is mogelijk en dat maakt deze woonstijl juist zo leuk. Hoe jij je keuken ook zo’n strakke uitstraling kan geven? Wij geven je tips!

Industrieel interieur in de keuken

Bij de industriële woonstijl vormen stoere kleuren zoals matzwart, antraciet, donkerblauw en zelfs groen de basis. Waar het vaak verkeerd kan gaan, is dat deze kleuren heel aanwezig zijn. Denk maar aan veel keukenkastjes of accessoires. De keuken is een plek om inspiratie op te doen, maar ook een plek voor rust. En hoe kan je die nou eens makkelijk combineren?

Kijk of je alle keukenkastjes écht nodig hebt. Vaak zet je er je overbodige borden, ijsglazen, bakjes en apparatuur zoals een mixer neer. Niet iets wat je dagelijks gebruikt dus. Demonteer de keukenkastjes en ga voor stoere, houten planken aan de muur. Hier kan je je servies mooi opstapelen. Houten planken zorgen, in tegenstelling tot grote en vaak aanwezige keukenkastjes, voor rust en overzicht. Zorg er trouwens wel voor dat je de borden en kommen niet te hoog opstapelt? En als het kan, is het leuk om het op kleur te rangschikken. Heel stijlvol!

keuken borden opstapelen

Een leeg werkblad

Laat me raden. Op jouw keukenblad staan: een waterkoker of een koffiemachine (of beide), een keukenrol(houder), zeep, een fruitmand, kruiden, een theedoos.. Ondanks dat je ze elke dag gebruikt, hoeven ze niet direct in het zicht te liggen. Misschien is een Qooker wel wat voor jou? En kan je je kruiden prima opbergen. Zorg dat je keukenblad clean en strak is. Makkelijk met schoonmaken én je hebt nog eens ruimte over voor wanneer je jouw kookkunsten weer wil laten zien!

Ook makkelijk schoon te maken: aluminium jaloezieën. Ze roesten niet (wel zo handig) en in een stoere matte grijstint passen ze perfect bij jouw industriële keuken. Mat is tegenwoordig een echte trend. Matte keukenbladen, matte kastdeurtjes, matte deurklinken.. Noem het maar op en het is in een matte variant te koop. Inspiratie genoeg!

Warmte toevoegen

Al die koele tinten kunnen ervoor zorgen dat het niet meer helemaal ‘warm’ aanvoelt. In de keuken is sfeer net zo belangrijk als rust. Accessoires zijn zeker leuk, maar zorg dat je keuken er niet vol mee staat. Een statement maken? Giet je olijfolie over in een glazen fles, stop kruiden in mooie potjes en zet een mooie pot neer voor je spatels, gardes en tangen. Zo heb je alledaagse dingen stijlvol in het zicht liggen. Nu alleen de kookskills nog..


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *