Zo haal je sfeer in huis met grijstinten


Wit, grijs, zwart en een beetje taupe. Ik denk dat ik daarmee de meeste woningen in Nederland prima kan omschrijven. “Lekker safe”, is het niet? Een goede basis is immers de perfecte start voor de rest van je interieur. Toch lijkt het voor veel mensen niet bepaald te lukken met een toch zo veelzijdige kleur als grijs. In dit blog laat ik je zien hoe je dat wél goed kunt aanpakken!

Fifty Shades Of Grey

Je hebt voor grijs gekozen. Niets ergs aan hoor, je hebt in ieder geval al gedurfd om van het eeuwige wit af te stappen. Het gevaar bij grijs schuilt vaak achter de veelzijdigheid. Want die passen wij zelf niet toe. Zo kun je een muur volledig grijs verven, maar je kunt ook kiezen voor stoer kalkverf. Dat geeft net iets meer contrast aan de woning.

https://www.instagram.com/p/CB2RnGmDBpp/

Je ziet: dit biedt gelijk veel meer sfeer en gezelligheid in een woning. En dat terwijl je toch kiest voor grijs. Het geeft ook wel direct een robuuste look aan je woning. Je kunt hierop voortborduren door te kiezen voor stoere items van staal of natuurlijke materialen. Wil je juist wat meer warmte toevoegen? Dan is kleurgebruik een perfecte optie. En ronde vormen doen ook al een hoop, omdat ze de strakke lijnen in je woning doorbreken. Tijd voor wat extra inspiratie!

Zoals je overal wel kunt zien, heb je altijd een goede eyecatcher nodig. Vooral (en zeker) als je de kleur grijs vaak wil laten terugkomen in je interieur. Grijs is an sich niet zo’n hele spannende kleur, maar in combinatie.. Een stoer vloerkleed met print, een stoere houten tafel, kussens in afstekende kleuren op een grijze bank..

Vooral de mix in verschillende materialen maakt een interieur spannend en sfeervol. Daar gaat het bij veel huishoudens nog fout. Ze kiezen enkel voor stoffen meubels of enkel voor houten accessoires. Laat je creativiteit de vrije loop! Toffe posters op de muur, een heerlijk vloerkleed, een plaid op de bank en een kleurrijk bos bloemen in een prachtige stenen of glazen vaas. Genoeg materialen om mee te mixen en matchen.

Dat mixen en matchen hoeft overigens niet altijd in uitgesproken kleuren. Je kunt ook met verschillende grijstinten mixen. Olifantgrijs mixen met lichtgrijs, bijvoorbeeld. Of antraciet met muisgrijs. Zorg er wel voor dat je van zowel dichtbij als veraf goed kunt zien dat het duidelijk twee verschillende kleuren zijn. Kleuren kunnen, vooral in een hoekje of vlakbij het raam, wat meer op elkaar lijken. En als de ene vaas qua kleur weinig afwijkt van de pot of vaas ernaast, lijkt het alsof de ene al flink wat ouder is. Of dat ‘ie te lang van het zonlicht heeft genoten in de afgelopen paar jaar.

Tip van de redactie: Als je gaat woon-winkelen, zorg dan altijd dat je een foto van verschillende hoekjes in je interieur hebt gemaakt. Zo kun je kleuren vergelijken en weet je of dat leuke kussen of het vloerkleed mee naar huis kan, of dat het beter is om die te laten liggen..
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *