raamdecoratie kiezen


Het lijkt zo makkelijk, maar het uitkiezen van raamdecoratie is een stuk lastiger dan je denkt. Want elke kamer vraagt weer om een andere mate van lichtinval (of juist geen lichtinval) en dan zijn er ook nog eens zoveel vormen, materialen en kleuren om uit te kiezen.. Met deze tips maken we het jou iets makkelijker om de juiste raamdecoratie voor jouw woning te scoren!

Bepaal de woonstijl

Ga je verhuizen? Zorg dat je een moodboard maakt, zodat je daar altijd op terug kan vallen. Pinterest is daar een fijn platform voor, omdat je je moodboard op elk moment van de dag kan raadplegen. Bekijk de foto’s en kleuren die je hebt verwerkt in je moodboard en bepaal welke woonstijl de overhand krijgt in jouw nieuwe interieur.

Ga jij voor een industrieel interieur? Dan zijn aluminium jaloezieën erg mooi. Met een lamelbreedte van 50mm creëer je dezelfde look als met een houten jaloezie, maar ben je een stuk goedkoper uit! Door je jaloezie af te maken met ladderband, kan je eenvoudig een contrast of juist balans in je woning creëren. Bij een Scandinavisch interieur zijn plissegordijnen weer een betere keuze. Dit omdat ze het licht op mooie manier weten te filteren, waardoor je een mooie en zachte look kan creëren.

Bekijk de beschikbare ruimte

Let goed op de ruimte die er beschikbaar is. De steuntjes van rolgordijnen zijn bijvoorbeeld zo’n 7 bij 5 centimeter. Heb jij daar de ruimte niet voor, omdat je een nis hebt bijvoorbeeld? Neem dan altijd even contact op met de webshop of verkoper, zodat zij je kunnen adviseren.

In het geval van kleine ruimtes om raamdecoratie op te hangen, zijn plissegordijnen vaak een goede oplossing. Het ophangsysteem vraagt niet veel ruimte én ze zijn vanaf 30cm breedte te fabriceren. Handig!

raamdecoratie kiezen

Voor welke kleur ga je?

Veel mensen denken dat zwarte raamdecoratie het beste is voor in de slaapkamer, omdat dit het beste zou verduisteren. Wist je echter dat alle verduisterende stoffen even goed verduisteren? Kies daarom de kleur die jij écht mooi vindt. Kijk ook hier weer goed naar je moodboard. Welke kleuren komen er op de muur? En welke kleur heeft je vloer en hebben je meubels? Bij veel webshops kan je gratis kleurstalen aanvragen, zodat je thuis kan bepalen welke kleur het beste past binnen jouw interieur.

Vaak kiezen wij voor witte muren. Waarom dan ook kiezen voor witte rolgordijnen als er nog veel meer kleuren zijn waarmee je een mooi contrast in de ruimte kan maken? Kies voor een lichte blauwtint, groentint of grijs. Dit past goed thuis binnen meerdere woonstijlen.

Raamdecoratie persoonlijk maken

Heb je de juiste vorm van raamdecoratie en kleur gekozen? Dan kan je jouw raambekleding met extra opties personaliseren. Denk maar aan de kleur ketting, de kleur van het systeem en mogelijk zelfs de onderlat of bovenbak. Zo maak jij je raamdecoratie pas écht uniek!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *