open kast inrichten


Een buffetkast, een kast gemaakt van toffe kratten of een minimalistische kast met slechts wat planken: de open kast is hip! Er is echter een klein probleempje.. Een open kast kan er al snel rommelig uitzien. We know the struggle en daarom hebben we wat tips verzamelt zodat jij niet de fout in hoeft te gaan!

Kies matchende kleuren

Als je je vasthoudt aan één woonstijl, is het kopen van accessoires in matchende kleuren niet zo’n probleem. Maar er zijn maar weinig mensen die één woonstijl toepassen. Een beetje industrieel, een beetje vintage, een beetje Scandinavisch.. En daar ga je al. Voor je het weet heb je allemaal verschillende accessoires.

Ga je een open kast inrichten, zorg dan dat je twee en maximaal drie kleuren uitkiest waarmee je de kast in wil gaan richten. Zo houdt je toch een beetje balans in de chaos.

Maak groepjes

Naast teveel verschillende kleuren is het simpel neerzetten van accessoires ook een no go. Het ziet er dan echt uit alsof je het even snel hebt neergezet. Groepeer accessoires. Zet drie leuke vestjes bij elkaar, werk met kleine plantjes en ook niet onbelangrijk: werk met hoogteverschil. Als alles op één hoogte staat, wordt het al snel te vlak.

open kast inrichten
Foto’s via: Muuto Stacked & Studio HENK

Berg op wat je niet wilt zien

Het lijkt makkelijk, maar hier gaan veel mensen de fout mee in. Ze willen te veel laten zien. Houdt het simpel en laat alleen je prachtstukken zien. Ben je dol op koken? Maak een selectie van je leukste of mooiste kookboeken. Hierbij kan je er nog voor kiezen om te selecteren op kleur of op hoogte.

Tip: Heb je een brede, lage kast? Leg je boeken dan plat op elkaar. Is je kast juist hoog? Zet de boeken dan rechtop. Zo accentueer je de hoogte of juist de breedte van een woonkamer of keuken.

Wees niet bang voor lege ruimtes

Bij een open kast willen we het liefst alle ruimte benutten. Maar wees niet bang om lege ruimtes te creëren. Dat is misschien even wennen, maar het zorgt juist voor balans en rust in je interieur. Op Pinterest staan genoeg leuke voorbeelden. Als je er echt niet meer uitkomt, kan je daar altijd toffe inspiratie vandaan halen!

Uitgelichte afbeelding via: Agbreastcare.org


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *