bedovertrek Smulders


Het is een beetje een on-going dingetje. Die ene brandende vraag. Eentje die je overigens liever wil vermijden, want het is niet bepaald je favoriete taak. Het gaat om het verschonen van je bed. En dan bedoelen we natuurlijk het beddengoed. In dit blog geven we je antwoord op die ene, vervelende vraag. En we leggen je ook gelijk uit hoe je dat vervelende klusje iets leuker kan maken.

Om de zoveel dagen zou je je bed moeten verschonen

We gaan er niet omheen draaien. Het antwoord op die brandende vraag ‘Hoe vaak moet ik mijn bed verschonen?’ is een week. Je kan dus een week lang genieten van je heerlijke beddengoed. Ik zou het niet langer uitrekken dan die 7 dagen. Een week is minimaal. Eén keer in de vijf dagen verschonen zou eigenlijk nog beter zijn. Moet je er natuurlijk wel even de tijd voor hebben. En de motivatie.

Waarom je je bed binnen een week moet verschonen

Je vraagt je misschien af: waarom nou binnen 7 dagen?! Misschien slaap je wel alleen of vouw je je beddengoed elke dag om, zodat je bed goed kan luchten. Dan zou het verschonen van je bed toch wel wat uitgesteld mogen worden?

Nee, doe maar niet. Zoals je waarschijnlijk al wel weet, krioelen er aardig wat bacteriën over ons lijf. Goede en slechte bacteriën, maar in dit blog groeperen we ze even tot één type bacterie. We douchen elke dag (soms wel twee keer) omdat we ons daardoor schoon voelen. Maar vervolgens duiken we wel weer in hetzelfde bed, waar de bacteriën zich na een dag al flink hebben kunnen verspreiden. Niet erg fris..

Lees ook: Hier koop je de populaire ‘crispy sheets’

En naast die bacteriën zweet je als mens tijdens je slaap. Dat is niet vies, dat is heel natuurlijk. Je lichaam moet namelijk flink afkoelen voordat je in slaap kan vallen. Als natuurlijke reactie gaat je lichaam zweten. Niet veel hoor, maar het gebeurt wel. En dan hebben we ook nog de huidschilfers, oude huid die je verliest gedurende de dag en ook de nacht. Ook dat is natuurlijk en geldt voor iedereen. Maar die liggen wel in je bed rond te dwarrelen.

Let op je gezondheid

Je zou er niet direct aan denken, maar het verschonen van je bed heeft nog best veel te maken met je gezondheid. De bacteriën die jij mee je bed in brengt, gaan zich verdubbelen. En nog een keer. En nog eens. Na een paar dagen is je bed al een mooie verzamelplek voor bacteriën. Je nachtrust is ontzettend belangrijk, zodat je lichaam kan bijkomen van een lange dag. Maar je hoeft maar even een slechte weerstand te hebben en de bacteriën gaan met je aan de haal. Dan is die nachtrust niet meer gezond, maar juist het tegenovergestelde. Oeps..

Lees ook: Sleeping beauty: nieuw dekbedovertrek

Het is belangrijk dat je je dekbed altijd even omslaat als je je bed gaat opmaken in de ochtend. Je bed ‘luchten’ is goed om ervoor te zorgen dat je lakens iets worden opgefrist.

Dus: bed verschonen! Zo maak je het leuk

Ik ben altijd blij als ik mijn bed eenmaal verschoond heb. Dat frisse gevoel, pasgewassen lakens.. Heerlijk. Maar na een paar dagen voel ik de bui al hangen. Het is weer bijna tijd. Eerlijk is eerlijk, ik heb er echt een hekel aan om mijn bed te verschonen. Maar dan echt. Lees: in je eentje een bed opmaken dat net onder een schuin dakraam staat (en vaak je hoofd stoten) en dan met mijn 1.68 meter een dekbed van ruim twee meter voorzien van een dekbedovertrek.. Een rondje hardlopen lijkt er soms niets bij.

Maar, ik geef de hoop (nog) niet op. Want ik heb namelijk een aantal leuke tips zodat het verschonen van je bed wél leuk wordt. En dat begint bij: een leuk dekbedovertrek. Zoals dit leuke Smulderstextiel.nl dekbedovertrek.

bedovertrek Smulders

Ik had voorheen altijd saaie, witte dekbedovertrekken. Lekker makkelijk, past overal bij. Je snapt het wel. Maar echt leuk was het niet. Ik probeerde daarom eens wat andere kleuren uit. Geel vond ik leuk, maar toch te opgewekt om onder te slapen. Blauw vond ik wel wat hebben. En mintgroen. En dat vertelde ik dus aan mijn collega. Drie keer raden: even later hadden zij dit toffe dekbed gescoord. In een mintgroene kleur. Moesten ze natuurlijk ook gelijk even een foto van schieten.

Wat ik ook altijd doe, is een muziekje opzetten. En dan niet radio muziek. Maar iets met wat meer pit. Een Spaans zomerliedje, bijvoorbeeld! Iets wat me echt lekker vrolijk maakt. En dan het liefst ook nog eentje die je een beetje mee kan zingen (Hé, macarena!) en dan is het feestje compleet. Ik beloof je: dat beddengoed heb je binnen 5 minuten om je matras, je dekbed en je kussens heen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *