kerstballen interieur


Hoe ik ervoor zorg dat de kerstdecoratie ook in mijn interieur matcht? Zodat het een verlengde wordt van ons huis?  Ik ga het je vertellen, lees je mee?

Voordat ik de auto in stap, maak ik eerst een plan zodat ik niet in de winkel overrompeld word door al dat moois. Ontzettend moeilijk, want iedere kersttrend is prachtig. Echter wordt het geheel nog mooier zodra het ook matcht in het interieur. Ik kies voor een kleurenpalet en dat bestaat uit minimaal vier en maximaal zeven kleuren (zeven kleuren zijn perfect als de kleuren dicht bij elkaar liggen, zoals verschillende tinten goud of groen). Zijn de kleuren wat contrasterend? Dan zijn vier kleuren voldoende om geen bonte kermis te creëren.

kerstballen interieur

Hoe kies je het juiste kleurenpalet?

  • Kijk naar wat je al hebt in het interieur. Veel rustige en neutrale tinten? Laat deze kleuren terugkomen in de kerstversiering? Koele kleuren? Ga dan voor ijsblauw, wit en zilver. Warme tinten? Kies dan voor goud, donkergroen, bordeaux en aubergine. 
  • Kijk ook gerust naar wat je al hebt. Het is natuurlijk onmogelijk om jaarlijks je hele kerstversiering te vernieuwen, hoe leuk dat ook is. Haal dozen met kerstballen tevoorschijn en volg je gevoel, welke vind je het mooiste en welke móeten écht dit jaar terug komen?
  • Trends zijn er niet voor niks, dus laat je inspireren en volg je gevoel; waar kijk je het meeste en vaakste na. Klopt dit met het interieur? Shoppen maar! 

Kies ten alle tijden iets waar jij helemaal happy van wordt. Of dat nou een trend is of niet. Als jij er een kerstgevoel van krijgt, heb je de juiste kerstballen gevonden!

Kerstboom interieur

Materialen en stijlen

Naast kleur is de stijl ook belangrijk. Materialen zijn onwijs bepalend voor het resultaat. Zo zorgt fluweel voor een glamoureus en romantisch interieur en zijn houten accenten wat landelijker. Wanneer je van Scandinavisch houdt, kies je waarschijnlijk voor minimalistisch, wit, marmer of versieringen van metaal of betonlook. Neem dus niet enkel de kleuren, maar ook het materiaal mee in gedachte.

Het is niet voor niets dat ik altijd aangeef om met boodschappenlijstjes te werken. Je hoeft niet iedere bal hierop te noteren maar het is wel handig om kleurtinten en materialen hierop te noteren. Zo weet je 100% zeker dat de kerstversiering matcht in het interieur en je een traantje weg pinkt zodra die boom weer de deur uit moet..

It’s all up to you! Ik ben benieuwd hoe jouw kerst interieur er uit ziet! Laat je het mij weten in een reactie hieronder? Je kan ons natuurlijk ook taggen in je Instagramfoto (@wooninspiratieblog).

Fotografie: Renske Zwaan

Interieur: Jet Hendriks


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *